Вдигат паметник на Лев Яшин в Рио де Жанейро

4681
Снимки: Getty Images/Guliver

Паметник на легендарния руски вратар Лев Яшин ще бъде открит в Рио Де Жанейро по време на Световното първенство по футбол тази година. Това ще се случи на територията на Дома на Русия в Бразилия.

Монументът в Рио ще представлява копие на този, който Яшин вече има в Москва, на стадиона на Динамо. Тържествената церемонията по откриването на скулптурната композиция ще се състои в рамките на Дни на ФК Динамо, които ще се проведат в Руския дом на 20 и 21 юни.

Дженифър Лопес и Питбул пеят We Are One на Световното по футбол

Дженифър Лопес и Питбул ще изпълнят официалния химн на Световното първенство по футбол, което ще се състои от 12 юни до 13 юли в Бразил...

Лев Яшин е смятан от мнозина за най-великия вратар в света за всички времена. Наричан е „Черната пантера“ поради своя рефлекс и физика, а и защото винаги облича изцяло черен екип. Противниците му го наричат още „Черния паяк“ и „Черния октопод“ заради дългите му ръце. Освен като блестящ вратар Яшин е известен и като спортсмен. Заради това негово качество, ФИФА учредява наградата „Лев Яшин“ за най-добър вратар на световното първенство. Яшин е единственият вратар, който става носител на Златната топка (1963). Спасява около 150 дузпи — рекорд за професионален вратар!

Световното първенство по футбол в Бразилия е от 12 юни до 13 юли. Националният отбор на Русия е в група с Южна Корея, Белгия и Алжир.

 

Съотборник на Сашо Тонев се размина с Мондиала

Неприятни новини сполетяха Белгия и селекционера на отбора Марк Вилмотс. Нападателят на Астън Вила Кристиан Бентеке ще пропусне световн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com