Отново ужаси в център за деца с увреждания

8256
Отново ужаси в център за деца с увреждания
Снимка: Thinkstock

За насилие в център за деца с увреждания в Ямбол алармират бивши възпитателки от дома, които дадоха няколко фрапиращи примера за това, че назначените там хора нямат никаква подготовка за работа с такива деца, съобщи bTV.

От думите им става ясно, че в центъра за настаняване от семеен тип е починало момче на име Георги, за което се твърди, че си имал здравословен проблем. Според бившите възпитатели обаче, причината за смъртта е немарливостта на служителите в дома. Друго дете – 9-годишната Станка, било на крачка от смъртта, след като било открито в безпомощно състояние. Предполага се, че то е било бито.

Ямбол с възстановка на военни действия от Втората Световна война

При изключителен интерес премина възстановката на военни действия от Втората световна война в рамките на форум "Бойната слава на Бълг...

Бившата възпитателка Ваня Тодорова разказва, че е виждала свои колега да мъкнат и влачат децата по земята. На въпрос дали ги бият, тя отговори: „Случва се”.

В центъра са настанени 40 деца. По думите на заместник-кмета на Ямбол Илияна Бицова, със случая на Георги се спекулира.

Според други две възпитателки, обаче, в центъра са назначени случайни хора. Пенка Ставрева и Катя Борисова обясниха, че тези хора не могат да вземат адекватни решения предвид факта, че работят и с агресивни деца и не знаели какви лекарства да им дават.

Те разказаха за фрапиращ случай, при който една от възпитателките разсипала кутията с хапчетата за децата. Когато се обадила на директорката за съвет, тя й казала: „Ще ги съберете по памет, защото няма пари за нови лекарства”. Така и станало – служителките прибрали лекарствата както могли. „4-5 дни децата бяха в ужасно състояние”, каза Пенка Ставрева.

Жителите на ямболското село Безмер заплашват с протест заради разбит път

Жителите на ямболското село Безмер заплашват с протест и гражданско неподчинение, ако не бъде ремонтиран единственият път, който с...

Илияна Бицова, обаче, е на друго мнение: „Това е личната драма на служители, които са освободени, занимаваме цяла България с частни случаи”.

Ваня Тодорова, обаче, разказа и нещо друго. На новогодишния банкет служителите в трите къщи за деца с увреждания си раздали награди. „Първата къща – най-добър кулинар. Втората къща – най-добър сексапил. Раздавали награди за най-добър сексапил! Сега, ние деца ли гледаме или нещо друго правим? Трета къща – къщата на ужасите”, сподели тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com