Полска медия: България е Трети свят - с най-ниски доходи, а премиерът спи с пистолет до леглото си

12994
Полска медия: България е Трети свят - с най-ниски доходи, а премиерът спи с пистолет до леглото си
Снимка: БГНЕС

България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа, пише полската медия Przegląd (Преглед).

Паунова посочи защо версията на Борисов за снимките от спалнята му не е логически издържана

"Помните, че “Биволъ” и Е-вестник направиха експертиза на снимките от спалнята на Борисов. Преди ден от интервюто пред ФАЦ...

Премиерът спи с пистолет до леглото си и държи хиляди евро в брой и златни кюлчета в нощното си шкафче. Ежедневни протести продължават почти три месеца по улиците. Това е пощенската картичка от миналото лято в България.

Моделът за възстановяване на пазарната система, въведен в България след 1989 г., доведе до безпрецедентен цивилизационен колапс в страната и обществото, продължаващ и досега в държава с над 1300 години история.

Една трета от българите са емигрирали, промишлеността по същество не съществува, селското стопанство е в ръцете на няколко олигархични семейства, здравеопазването и образованието са в състояние на перманентен колапс, инфраструктурата рухва, провинцията е напълно обезлюдена, вторична неграмотност навлезе в ромската общност. Един поглед към циклично съставените от Евростат показатели е достатъчен, за да разберем, че днешна България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа, пише медията, цитирана от Фрогнюз.

Разбира се, всичко това не се случи изведнъж. Но сега ни напомнят за това масови демонстрации, които не стихват по улиците на София и няколко големи града над 100 дни. Протести в знак на солидарност се провеждат и във Великобритания, Франция, Германия, Испания и няколко други страни, в които живеят български емигранти.

Мартин Димитров: Това не е интервю на премиер, а на примат

"Вярвам, че за всеки относително интелигентен човек едно от най-мъчителните и тягостни неща, свързани с управлението на г-н Борисов и П...

Обществото, буквално с последните си сили, направи мащабен, може да се каже отчаян опит да отхвърли трансформационно-мафиотското иго. За съжаление, няма помощ от никого. Европейският съюз се занимава главно с Беларус, която не е член на ЕС.

Междувременно в България, честно казано, се случва точно това, което е обект на западноевропейска критика в случая с Беларус - гангстерският свят краде страната, тормози обществото, олигархичните върхове забогатяват за сметка на опустошението на всичко наоколо, на практика няма опозиционни медии, корупцията е основният механизъм за управление и др.

След тримесечни протести и многобройни схватки с полицията в центъра на София, Европейският парламент реши да проведе дебат за върховенството на закона в България. Звучи ви познато, нали? Нулевият ефект от такова театрално действие може да се предскаже от сега.

Парадокс е, че протестиращите все още не са излезли с конкретни икономически искания. С оглед на третите световни стандарти, които българите трябваше да издържат, изглежда, че недоволните първо ще искат пари. Междувременно чуваме главно призиви за две оставки - на премиера Бойко Борисов и националния прокурор Иван Гешев.

Борисов проговори за снимките от спалнята си пред немско издание

Цяла страница в престижното германско издание Frankfurter Allgemeine Zeitung посветена на Бойко Борисов, снимките от спалнята му и прот...

Още: Борисов проговори за снимките от спалнята си пред немско издание

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Най-важната цел в плана на Русия за Харков и Суми: Украински о.з. полковник коментира

Историята помни: Както Сталин, така и Путин има кошмари с дезертьорите от армията

Глас от Иран: Западът залива света с оръжия

Русия и Беларус си мерят цензурата, словото в Унгария - пред изпитание

Накъде отива светът: Очаква се скок в търсенето на системи за противоракетна отбрана

"Защо да се връщам да се бия?": Украинците в чужбина са в патова ситуация

Победата на Украйна - все повече мираж и вярват ли все още в нея

Помощта от САЩ е стъпка №1: Кои са следващите, за да седне Путин за преговори?

С Дугин на сцената: Тъкър Карлсън изписа веждите на Путин в истински медиен компот

Анализ: САЩ не знаят какво значи победа в Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари