X
 
 

Чиновничестване

4179 7
photo of Чиновничестване
Снимка: Thinkstock
В "София Тех парк" са инвестирани не 100 млн. лева, а 83 млн. и то европейски средства, а не пари на данъкоплатеца. Освен това „София Тех парк“ е дружество, което има за цел да създава иновации, не да продава домати на пазара. Това заяви директорът на комплекса Иван Симеонов като отговор на емоционалното писмо на шефа на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев.

Коментар на редактора

Не печелим от членството си в ЕС, защото сме търтеи

"Ние не сме на скорост, а на буксир, но то понякога никой не кара колата и няма кой да ни изтегли". Това заяви главният преговарящ от с...

Диагнозата „чиновник“ отново се прояви с пълна сила. Значи не било врат, ами шия. Парите били от Европа – а България дали не внася пари в бюджета на Европейския съюз? И откъде ги взема България тези пари – ами дааа, от данъци. От данъците, които се събират от джоба на българския данъкоплатеца.

Нека обърнем внимание и на термина "добавена стойност". Добавената стойност се изчислява като от продажбите на фирмата се извадят покупките ѝ от други фирми. Независимо дали за домати или за иновации – това е принципът. Самият Симеонов обясни как "тези паркове генерално нямали за цел да създават печалба". Каква им е целта, освен да създават иновации, от които да се печели? Като имаш за цел да осигуряваш условия за създаване на печеливши иновации, значи помагаш и гониш създаване на печалба – другото са общи оправдателни приказки.

И за финал – от едната страна говори човекът, създал фирма сред най-добрите в сферата си в света. От другата страна е българският чиновник – ударната работна сила на държавата, която окупира последните места във всички позитивни класации на ЕС. Друго не е нужно да се коментира.

Румънската прокуратура в България - все още невъзможно

Единствената панацея за справедливост и ефективно справяне с корупция е румънският модел – специализирана прокуратура, която да с...

Actualno.com

Етикети:

7 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Държавата хвърля пари там, където няма нужда. В БАН има достатъчно сгради, които могат да бъдат ремонтирани и да подслонят много иновативни групи. Но проблемът е, че иноватоеите (и учените) са на изчезване, т.к. те изискват не само сгради, машини и консумативи, но и заплати. А държавата хвърля там, където най-лесно се краде, но не и в хората. А да се строят офис сгради за външн фирми не е иновация виж още ›› .
 • рая койчева 2.1 рая койчева преди 1 година Профил на трол?
  Ами чудесно г-н Симеонов,сядайте и започвайте с иновациите!И никой не ви кара да продавате домати,разбира се,но можете да ги садите в...двора на технопарка!А и като ви гледам наистина по-добре да го бяхте превърнали това място в доматена нива...А сега тези пари ще продължават да висят като дълг на всички нас!не знаех,че по цял ден да висиш във фейсбука се нарича иновативност!А и братята китайци,яп виж още ›› онци и т.н отдавна всичко са измислили ние остава да го изконсумираме!Нека всеки сега да си поеме своята част от отговорността,за да не се превръща това място в поредното буренясало недоразумение лапащо милиони на месец!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Кой беше идейния ГУРУ за туй чудо на чудесата„София Тех парк“???Наш Плювко Плювналиев,а дека е сега да ни обясни туй ЧУДО на ЧУДЕСАТА????Обикаля ски пистите и си харчи откраднатите пари!!!!Пука му за иновации,технологии и други дрън,дрън чудеса...нали си назначи негови хора за чиновници в ТУЙ ЧУДО!!!!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Предо седмица ДС-дриснята Роско се похвали, че "врял и кипял"! Егати смръднята се разнася от това "врене и кипене"!
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Росен Плевнелиев, който е инициатор на създаването на технологичния парк, а след мандата си получи представителен офис в сградата. Той също разкритикува управляващото го държавно дружество, че бавно се реализира проекта за инкубатора на бизнес идеи и иновации. "Оперативното управление не трябва да се кара с компаниите, а да решават заедно проблемите", каза Плевенлиев по повод напрежениет виж още ›› о между "Уолтопия" и старото ръководство на парка. "За мен е необяснимо забавянето на встъпването на редица големи технологични компании, които имат интерес", каза още бившият държавен глава и даде за пример "Майкрософт", който след половингодишно забавяне предстои да отвори офис на Четвърти километър в София. Плевнелиев обаче разкритикува и "Уолтопия" като каза, че не отива на компанията да се разправят по този начин със "София тех парк". Той изрично уточни, че не познава нито настоящото, нито бъдещото ръководство, но отбеляза, че от времето, в което има офис в технологичния парк, никой от управлението не се е срещнал с него, макар той да е инициаторът на инкубатора.
  : 0 !
 • Плювко Плювналиев 1.3 Плювко Плювналиев преди 1 година Профил на трол?
  Значи така А?...далаверката ми е офисчеее...!Най обичам да харча безотчетно държавни пари и да си бълбукам за Украйна,НАТО,МАТО ,МАРС и т.н. ....
  : 2 !
 • Анонимен 1.4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Драги 1.3, ти си... хайде, няма да казвам! Плевнелиев, като бивш президент (както и другите преди него) на България, има право на офис, който държавата му предоставя безплатно! Той няма нужда от "далавера офисче"!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Роден е Иван Мърквичка

Иван Мърквичка е български художник от чешки произход. Живописец, педагог и обществен деец. Той е крупна фигура на българския художест...