Гръцките комунисти - не точно като българските

12163
Гръцките комунисти - не точно като българските
Снимка: Getty Images/Guliver

Вчера, 11 юли, стана ясно, че Гърция гони двама руски дипломати и да забрани на други двама да влизат на гръцка територия. Причините, изтъкнати от Атина – опитвали да подкупват гръцки държавни служители, да се месят в процеса на преговори за името на Македония и да подсигурят руско влияние на Атон.

Коментар на редактора

Плевнелиев: България трябваше да изгони един руски разузнавач

Президентът на България от 2012 г. до 2017 г. Росен Плевнелиев заяви пред БНТ, че правителството е допуснало грешка, като не е изгонило...

Като оставим настрани вица, че имало неподкупни гърци, реакцията на управляващите в Гърция служи за пример! Да напомня – Алексис Ципрас и "Сириза" се водят крайнолява партия, т.е., на жаргон, комунисти. Само че се оказаха гръцки комунисти, не български например.

"Не можем да толерираме такова поведение", лаконично каза говорителят на гръцкото правителство Димитрис Цанакопулос пред телевизия Skai. Точно в това се крие разковничето – самоуважението!

В момента ситуацията на Балканите, а и геополитическата, е такава, че за Атина би било по-добре да си затвори очите и да се наведе – на пръв поглед, да не казвам бойкоборисовски-руменорадевски поглед. "Турски поток" върви с пълна сила, Гърция е на практика готова с ТАП, ТАНАП от турска страна също е в готовност и свързването по пътя към Италия на руския газ изглежда нарисувано, въпреки нашите напъни да променим географията. Гърция не взе отношение и по скандала "Скрипал", което си беше бонус за Москва. Но сега действията на Ципрас изглеждат така, сякаш някой луд е решил да си подпали печелившия лотариен билет. Нали Путин ще се разсърди, нали ще отклони газа?!?!?!

Изглежда, но само привидно. Защото гърците добре знаят цената на уважението. Мързеливи са, тарикати са, византийци са, обаче не се дават и не се премятат на кълбета, щом се свирне. И така трябва да е – ако искат да са свободни и да се борят за най-доброто за себе си. Знаят си цената и не падат под нея - затова и намират винаги начин да я получат тази цена. Ще намерят и сега - когато вървят злорадите приказчици как "руската мечка" щяла да им даде урок.

Повечето българи подкрепят решението на правителството да не гони руски дипломати

Повечето българи одобряват позицията на правителството да не гони руски дипломати след скандала „Скрипал”, сочат нови данни...

В България много популярни са термините "русофили" и "русофоби". Сега нека всеки, който чете този текст, да си зададе въпросът защо не е толкова популярен терминът "българофил". Ако има мозък да се запита и да си отговори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com