Как да разбереш дали един бежанец е баш бежанец? Метод за преценка

21714
Как да разбереш дали един бежанец е баш бежанец? Метод за преценка
Снимка: БГНЕС

На нас не ни минават тия работи с бежанците и във всеки момент трябва да сме готови да присвием мнително око (само при онези, на които не е непрекъснато присвито от редовна мнителност), и да решим: Това, което стои пред нас, баш бежанец ли е, с тежки бежански мисли в главата, или е преструва́н и авантаджия, който не само че не заслужава състрадание, а дори може да е повод за завист, от по-завистливите, или повод за бой, от по-боелюбивите.  

1. Автомобилен анализ

Тук нещата са ясни. Твоето жадно око посещава сайтовете за автомобили всеки ден за развлечение и разтуха, и можеш да познаеш цената на всичко с двигател за няколко секунди. Правилото е просто: ако автомобилът на украинският бежанец е по-евтин от твоя, това сякаш наистина е украински бежанец. Ако обаче е по-скъп, да се връща от дето е дошъл - наркоман. 

2. Анализ дали действително разбират военната ситуация

Поназнавайте руски, разговор може да се проведе. Значи тук ключовото е, че вие може да им кажете какво наистина става с тази война, но те не могат. Наставнически им обяснете, че това не е война между Русия и Украйна, а е война между Русия и САЩ, и че тях през цялото време тях са ги лъгали. На плахия отговор, че това едва ли има значение, при положение, че са разрушавани именно техните градове, а не например Ню Джърси, вие размахайте пръст и им обяснете, че нищо не разбират от геополитика. И ако не бяха ходили на оня Майдан...

В случай, че разберат как стоят нещата, и сведат глава в знак на високопочитание към геополитическата ви експертиза, вече спокойно може да ги приветствате като бежанци. Вземете ги впрочем у вас, за да може допълнително да им разкажете как са се прецакали и да им пуснете едни видеа от ютюб, които обезателно трябва да гледат.  

3. Появяват ли се в мол? 

Ако засечеш украински бежанец в мола, той спира да бъде украински бежанец; бежанец е само ако е залепил пръсти за витрината и гледа с широко отворени очи всички неща, които не може да си позволи. В мола всички са равни, всички са граждани на държавата на покупките, следователно военният елемент отпада по необходимост. 

4. Анализ дали знаят, че са руснаци 

Питайте ги, точно в тоя момент, дали не си дават сметка, че всъщност са руснаци. Разкажете им за ролята на Ленин, Хрушчов и Горбачов в създаването на тяхната държава - и че колкото и да се напъват, като изключим западната и католическа част на Украйна, нацията им е плод на историческо недоразумение. Ако те се пляснат по челото и най-сетне осъзнаят за какъв държавен изкуственяк става дума, тогава отворете ръце в широка прегръдка и им помогнете в този труден момент. В случай обаче, че ги избива на непоправим национализъм, да си ходят.

5. Питайте ги "Туй, дето показват по медиите, май нещо понамирисва, а"? 

Много е важно да произнесете изречението точно по този начин. Нека повторим: "Туй, дето показват по медиите, май нещо понамирисва, а"? Един истински украински бежанец няма да мисли за собственото си оцеляване, а може да го използвате като източник на информация, за да проверите дали информацията, която получавате не е дезинформация. Разпитвайте го от сутрин до вечер за това какво наистина става, но не забравяйте да прилагате горната точка 2), в случай че нещата, които говори, ви се сторят съмнителни. Не забравяйте да изгубите търпение и да му кажете директно, че го лъжат. 

6. Уверете си дали наистина е украински бежанец 

Малко късно го споменаваме това, за малко да го пропуснем. Поискайте паспорт, акт за раждане, разгледайте го от всички страни внимателно. Може цялото нещо да е манипулация, защото всяко нещо е манипулация. Едва след като сте сигурни, че човекът наистина е такъв, приложете горните пет точки. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com