X
 
 

Как е държавата с парите, г-н Борисов?

16064 23
Как е държавата с парите, г-н Борисов?
Снимка: БГНЕС
Нова година, уж нов късмет, обаче за България късметът е все да гледа към дъното. Това показва на практика изминалият вече първи месец на 2020 година.

Водна криза, криза с боклука, буквална национализация в сектора на хазарта, прикрита с големи приказки и по някоя въдичка в законовите идеи, а буквално преди минути Бойко Борисов обвини туристическия бранш, че искал да стои на сиво.

Всъщност именно приказки като "от кое първо да почнем" на премиера, докато говори колко много пари трябват за ВиК сектора в България (12 млрд. лева) показват нещо много страшно - че след толкова години на управление сега избухват криза след криза заради неумението на Борисов да бъде държавник и да прави непопулярни реформи, които могат сериозно да навредят на политическия му рейтинг. Защото при приказки от сорта на "някой хотел в Европа да сте видели да си пусне вода от чешмата да пиете" и на отговор "във Виена" да следва: "Е, във Виена - Виена е друга ..., с Иван Кръстев дълго можем да ви говорим защо Виена е Виена", показват само безпомощност!

Състоянието на ВиК сектора не е такова, каквото е днес, след като вчера е било отлично. То е такова заради години на безхаберие! И сладки приказки как ние, видите ли, се оправяхме 10 години от световната икономическа криза, не вървят! Сега къде са хвалбите с бюджетния излишък? Нали всяка година ГЕРБ беше много успешна финансово - как не се намериха пари за основно благо като водата? Да се кара по дългосрочен план, стъпка по стъпка и година след година, за да не говорим сега за 12 млрд. лева! Не се намериха пари обаче, защото се даваха за други неща - да се гасят пожари, тръгващи срещу рейтинга на премиера ни ...

Действията на държавата в хазартния сектор поставят и друг въпрос - не просто къде са прокламираните излишъци, а дали заради спешна необходимост от пари Борисов и компания не почват да минават на тактика "национализация", за да вкарат свежи пари във вечно искащия бюджет? И ако това наистина се превърне в тенденция, ще е последната крачка към ръба на пропаст, която уж трябваше да сме оставили зад гърба си през 1989 година! Защото, за разлика от тогава, границите трудно ще ги затворят!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 13 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Гери Йорданова, ще повикаме Жълто-паветниците от ДБ с вибраторите да ТИ помогнат и задоволят желанието ти за промяна. Ха ха ха ха...
 • Ето я Мафията в България 12 Ето я Мафията в България преди 4 седмици Профил на трол?
  Вота не мина защото : Чорбарите няма да имат достъп до копанята на ГРОБ, пък и много от тях ще отидат на държавна издръжка - предатела Квадратния Тулум, Циганския Барон, бургаския мангалин Валерката ... За Сидера, ами лайно готово на всичко само и само да не изпусне кокала, а някои го наричат даже и политик . Магарешки, ами ... ще загуби муфтата от държавния резерв .
 • Анонимен 12.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Пък и Курнела не се напъна много, вяло го играеше...
  : 5 !
 • Това е положението 11 Това е положението преди 1 месец Профил на трол?
  Гешев служи на Хунтата и ВСЯКО ПРЕПЯТСТВИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОМЕТЕНО, ВСЯКО ПРЕПЯТСТВИЕ ПРЕД ХУНТАТА НА БОКО . Гешев е слугинската поръчкова Бухалка, която Мутрите на Боко си избраха . И го държат за топките . Янките вилнеят !
 • Атаката срещу Президента 10 Атаката срещу Президента преди 1 месец Профил на трол?
  Това е ПОЛИТИЧЕСКА поръчка на СИК Мафиота - Тиквата, за отвличане на вниманието, за да не му падне правителството при гласуването на вота на недоверие ! Лакеите наемници, именуващи се прокурори изпълняват мръсотията а шараните от плебса налапаха въдицата !
 • Марги Драганова 9 Марги Драганова преди 1 месец Профил на трол?
  Борисов заяви, че "ще изправи цялата държава срещу Божков" по повод хазартната война. Негова е гешефтурата, негово е правителството , негов е Горанов..... Да видим докъде ще му стигнат силите или това е поредния кьорфишек, за да гледаме в "правилната" посока.............. Актуалници, кво става, стиска ли ви да пишете по тази толкова важна тема или ще продължите да се държите като дворни кучета, ко виж още ›› ито лаят по чуждите а си пазят стопанина ;)
 • дядото на баба Марги 9.1 дядото на баба Марги преди 4 седмици Профил на трол?
  Дърто, спри да търкаш билетчетата на тоя мошеник, ами сготви нещо!
  : 0 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Баце - на мен 3.8 милиарда ще ми стигнат за да живея, ама и за лекарства ще ми трябват, та ще ги натъкмя на 4 милиарда и няколко милиона в гущери !
 • Продажният лакей Боко 7 Продажният лакей Боко преди 1 месец Профил на трол?
  Национално предателство на ГРОБарите ! Дейвид Хейл : "Наскоро се договорихме да проведем диалог за реформа в конституцията " ! България колония ли е на САЩ ! Янките ще ни правят Конституцията, това е наредено на американския агент Тиквата и на глутницата Чорбари !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А разбрахте ли /от ТВ Европа/, че Полша купува от САЩ нови самолети Ф - 32 броя само за 4.6 млрд!? Т.е. по 144 млн. единия, а ние по 338 млн.! Платени и още непроизведени! Тъпите управленци в България са готови да подарят и държавата и народа, само и само да останат на власт!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Поляците имат отговорна и последователна политика в отпор на Руската империя, а у нас пълно с путюфски троянски магарета!
  : 38 !
 • Анонимен 6.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  6.1 Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Келев психопат .
  : 7 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Той е добре с парите! За сега!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да в личен план съм много добре с парите ,а държавата кучета я яли .Бойко Борисов.
  : 3 !
 • пепино 5.2 пепино преди 1 месец Профил на трол?
  ТОЙ - да, КОЙ - също. А ние?
  : 1 !
 • Питанка ? 4 Питанка ? преди 1 месец Профил на трол?
  Защо след 30 г. демокрация България изпадна в толкова тежък битово-социален, демографски и икономически колапс ? Това означава само едно: загуба на суверенитет и то доброволно! Това за което са умирали по бойните полета нашите деди .
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ами да ти кажа. Потърси информация за проекта "Голгота" и като имаш предвид, че още сме под кагебейско иго, сам/сама ще си отговориш. Но знам, че ти си влашкия Лайнарко и въпросите ти са за хатъра на петте рубли!
  : 36 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  4.1 Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Тъп психар .
  : 3 !
Нагоре