Motorola представи електронна татуировка

2471
Motorola представи електронна татуировка

На конференцията D11, която се провежда от AllThingsD, Регина Дуган, старши вицепрезидент на Motorola, показа два футуристични проекта на външни разработчици, които накараха мнозина да повдигнат вежди многозначително, предаде БЛИЦ.

Първият от двата проекта е прототип на електронна татуировка, при което представяне Дуган заяви с чувство за хумор, че тинейджърите вероятно биха предпочели да носят татуировка пред часовник (каквото устройство се предполага, че имат намерение да създадат Apple и други подобни компании), само за да вбесят родителите си. Дуган говори по така актуалния въпрос за продуктите от категорията wearable technology, каквито са очилата на Google - Google Glass например. Тя определи и основния проблем при разработката на подобни проекти: "Електронните компоненти са ръбести и твърди, а хората са обли и меки". Това според нея е проблем, който може да се определи като "несходства в механиките". Тя показа разработваната от MC10 електронна татуировка, като заяви, че Motorola обмисля доразвиването на технологията и използването й за идентификация.

Motorola извади убиец на IPhone 5? (Снимки и Видео)

На пазара на смартфони стана горещо. Само седмица след като Apple пусна своя iPhone 5 от Motorola дадоха своята заявка да „убият&...

Следващият продукт беше не по-малко изненадващ. Бившият служител на DARPA показа хапче с чип, батерия и превключвател в него. Веднъж погълнато, превключвателят се задейства и хапчето влиза във взаимодействие с киселините в стомаха ви и прави така, че тялото ви да издава специфичен сигнал и по този начин всъщност вашето тяло се превръща в идентификационен ключ. То може да помогне да отключите дома си, колата си, телефона.

Освен представянето на въпросните прототипи от Дуган, на конференцията присъстваше и шефът на Motorola Денис Уудсайд, който говори за дългоочаквания следващ продукт на Motorola - телефона Moto X, като разясни някои подробности около него и сподели, че той ще се произвежда в САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com