Не карането в насрещното е големият проблем

9239
Не карането в насрещното е големият проблем
Снимка: БГНЕС

Вчера станаха ясни предложенията за драстични увеличения на санкциите за каране в насрещното платно. Инициативата била заради масовите сигнали напоследък за подобни случаи.

Въпросът е - това ли е най-основното провинение на българските шофьори, създаващо най-много предпоставки за инциденти по пътищата? Защото май не е.

Абсурдно дори за България - безумно много карат без книжка

Към днешна дата имаме 33 жертви на катастрофи повече. Това заяви началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски пред ...

Разбира се, карането в насрещното трябва да бъде наказвано сурово. Както всички нарушения на пътния правилник. Само че нека направим едно уточнение. Много често се случва шофьор да навлезе в насрещното по невнимание - защото се е объркал. Такъв случай обиколи например социалните мрежи миналата седмица. Защото предполагам никой не смята, че шофьорът на автобус от столичния градски транспорт е влязъл в насрещното на Руски паметник нарочно. Просто след реконструкцията явно човекът просто не е съобразил и е сгрешил. Такива грешки са се случвали на всички. И те са неволни, по невнимание.

Разбира се, не всички случаи са такива, но неволните нарушения в това отношение са факт.

Има обаче други прекрачвания на закона, които няма как да са неволни. И които заслужават истински суровите санкции.

Защото няма как да караш с 20 - 30 и нагоре километра над ограничението по случайност. Няма как да предприемеш забранено и рисково изпреварване по случайност. Няма как да седнеш зад волана пил по случайност. Това са основните причини за катастрофите на пътя. И те са съвсем умишлено създадени.

Видин, Враца, Монтана - областите, където МВР не може да намери служители

Полицейското присъствие в малките населени места дават резултат. В подкрепа на това твърдение вътрешният министър Румяна Бъчварова пред...

Ето защо, нека законотворците почнат от начало, от основните неща. Нека вдигнат глобите за превишена скорост, неправилно изпреварване и употреба на алкохол. Нека се отнемат книжки и автомобили. Защото умишлените нарушения са най-масовите и най-опасните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com