Видин, Враца, Монтана - областите, където МВР не може да намери служители

5420
Видин, Враца, Монтана - областите, където МВР не може да намери служители
Снимка: БГНЕС

Полицейското присъствие в малките населени места дават резултат. В подкрепа на това твърдение вътрешният министър Румяна Бъчварова представи на парламентарния контрол статистика, подкрепяща това твърдение.

По думите на Бъчварова от началото на годината досега броят на регистрираните престъпления е намалял с 6,62% спрямо същия период на миналата година. Разкриваемостта на регистрираните престъпления се е увеличила – от малко над 32% през миналата година, до 38,5% през тази година или грубо около 25 000 случая.

В Старозагорско охранители пазят възрастни хора - по социална програма

Частни охранители помагат на самотни възрастни хора, които живеят в селата около Стара Загора. Освен че патрулират, гардовете купуват л...

Вътрешният министър поясни и, че общо 307 служители на МВР са преразпределени към малки населени места в борбата с битовата престъпност. Включени са допълнително и 27 инспектори. Най-големи трудности и липса на кадри има в областите Видин, Враца и Монтана. Бъчварова добави и, че са изготвени списъци с всички регистрирани за престъпления лица, особено за кражби и грабежи, като се работи превантивно с въпросните хора.

Същевременно вътрешният министър посочи, че се работи за нови законодателни мерки, с които да се пресече „традицията“ да се шофира без да имаш шофьорска книжка. Тя похвали Пловдивска област, където за три седмици след смяната на предишния шеф, не е допуснато голямо пътно-транспортно произшествие. Вицепремиерът подчерта и, че има още много какво да се направи заради гонките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com