Новото дъно на Бойко Борисов - руските подигравки

54656
Новото дъно на Бойко Борисов - руските подигравки
Снимка: БГНЕС

Новата година е още млада, има-няма половин месец, обаче пак почва да не се търпи. Този път – по руски да не се търпи.

Ако някой не е разбрал – едно от телевизионните лица на Русия Дмитрий Кисельов подкара с доста ирония премиера ни Бойко Борисов. Но не от тази ирония, която трябва да предизвика обезателно добро. Иронията беше в стил „български цървул“. Уверете се сами в това ВИДЕО!

Та вече става обидно. Точно дисидент-обърни палачинка като Кисельов да ни навира грозната истина в очите. За незнаещите – Кисельов е в медийния бизнес в Русия още от комунистическо време. Прочува се в началото на 1991 година, когато отказва да играе по свирката на все още управляващите комунисти и да замаже случващото се във Вилнюс. За незнаещите – на 13 януари, 1991 година, съветска танкова бригада влиза в столицата на Литва, която още е част от СССР и завзема местната телевизионна кула. При атаката на кулата загиват 14 души и са ранени около 700. Действията на съветската армия са продиктувани от опитите на отиващия си СССР да спре пожара на промяната. Като водещ на централните новини по Първи канал Кисельов отказва да бъде пропаганден рупор, но десетина години по-късно нещата вече се променят – той става част от държавната телевизия "Россия 1", като кариерата му започва и съвпада с възхода на Владимир Путин. И, разбира се, звездата на Кисельов като медиен авторитет почва да грее в унисон на тази на Путин като държавник. Преди няколко години Кисельов влеза и в списъка със санкции на ЕС – той не може да пътува и пребивава никъде на територията на Съюза.

Щом работата опря до това такъв човек да казва как Борисов седи до Путин и Ердоган срамежливо при крана на "Турски поток" и да се подиграва как ръководителят на пресслужбата на Министерския ни съвет Севда Арнаудова иска да заснеме премиера ни с Путин и как министър-председателят ни се "примъквал" до Путин, докато фоторепортерите снимат, нещата вече са минали всякакви граници. Независимо кой управлява в момента Русия, а и която и да е друга държава, уважението към българските държавници е нещо задължително. Само че уважение, както и доверие, се печелят, а не се дават даром. Точно това прави обидата по-силна – защото след вече почти едно десетилетие воаяж на Бойко Борисов по политическите върхове на всеки с малко мозък му е ясно каква е стоката. И няма как да не се огорчи всеки такъв човек, че би влязъл в тона на Кисельов – точно на такъв като него ... Как да не е отчайващо?

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com