План-график за новините от Черноморието това лято

6265
План-график за новините от Черноморието това лято
Снимка: БГНЕС

Отразяването на новини е необходимо, но само ако не можеш да ги предвидиш. Затова ще отразим най-важните събития по Черноморието тази година - предварително. Понеже първото нещо, което трябва да сханеш в медиите е, че има събития; а второто - че най-тъпите от тях се въртят в кръг и се повтарят. Ето кои ще бъдат те:

 

1. Касова бележка, обиколила социалните мрежи

 

Вечен хит. Бележката е снимана на пластмасова маса в курорт със затихваща слава, който предсмъртно се опитва да събере постъпления. Човек, оказал се един от последните му поклоници, публикува във фейсбук касовата бележка. На нея са изписани злокобни цифри. Картофите, кафето, салата и тъй нататък, докато накрая не изгреят въпросните 106 лева. Сутрешните блокове, прималели за новини, търсят собственика. Той - иначе нелош човек - казва, че това е заради трудните времена и иначе е щял да фалира. В добри години, когато не е бил застрашен от фалиране - нелош човек - е искал с 10 % по-малко от сумата. Това че ще фалира бързо се превръща в проблем на нивото на националната сигурност. Ако държавата не вземе мерки, кратко депресиращо филмче за неговия живот, уви, изгрява в Help Karma.

 

2. Крупни намаления и отстъпки на шезлонг и чадър + странни промоции

 

Нещо, което е било 20 лева, става 17 с цел да те впечатли силно и да се юрнеш натам, за да не отървеш далаверата. Никой обаче не би свалил далаверата на 15, защото така сумата би била прекалено точна, а отиването на курорт означава винаги да имаш различни железни монети, които да подрънкват в джоба ти, за да може близките ти да знаят, че си наблизо, докато мижат на кърпата и слушат как колосалния бас от близкото заведение им набива чукове в тъпанчетата. Също, в знак на гостоприемство, местните концесионери включват промоция - към всеки шезлонг и чадър те чака съвсем безплатно приятно, искрящо, готово да бъде сладко изконсумирано 330 милиметрово шише с вече яко сварена от слънцето минерална вода и малко променен вкус от разтапящата се вътре пластмаса от самото шише.

 

3. Политик, който да призове българите да почиват на Черноморието, защото са българи

 

По някакъв много особен начин патриотизмът трябва да бъде проявяван към сънародници, които са бетонирали цялото Черноморие и политици, които са позволили същото бетониране. Към тези сънародници ти трябва да проявиш патриотизъм, понеже те са родени в български град и в българско родилно отделение, и сега използват повика на родовата памет, за да те призоват на стандартния рекет, понеже години наред са изкарали от този бетон милиони, а сега се чувстват заплашени, тъй като са започнали да изкарват стотици хиляди.

 

4. Репортажи за това, че е горещо

 

Очаквайте, че "живакът ще удари" и че от небесата ще се изсипе огън и жупел, един вид в средата на юли ще бъде около 32-35 градуса. Миналата година това почти ни се размина, защото нишата на апокалипсиса беше резервирана от пандемията, но сега вече нещата се поуспокоиха и може да се върнем към доброто старо унищожение на слънцето през летния сезон. Експерти - не се притеснявайте - ще ви кажат да пиете вода. 

 

5. Определени гласове, които твърдят, че възхищението пред Гърция е прекалено

 

Не толкова от патриотизъм, колкото от идеята за нестандартна гледна точка, се появяват и други гласове. Те твърдят, че, да, може би в Гърция е наистина страхотно, но не, общо взето, не е чак толкова страхотно, колкото го изкарват. И че да, обслужването най-вероятно е на много високо ниво, както и пейзажът може би е по-малко разцъфтял в строежи, но всъщност винаги, когато някой изтъква това, го прави и с една превзета радост от това, че е в Гърция, а негови сънародници-балъци са в Приморско. В този смисъл - твърдят тези гласове - половината от удоволствието от това, че си в Гърция, не се дължи толкова на самата Гърция, колкото на това, че не си в България, докато други още са - и се пържат.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Интересувам се дълбоко от ротацията и не мога да мигна, докато не стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com