X
 
 

Популизъм като от Чернобил

8162 7
Популизъм като от Чернобил
Снимка: Pixabay
Популизъм, популизъм, популизъм. Тази думичка напоследък буквално извира отвсякъде. Кеф ти телевизия, кеф ти интернет, кеф ти радио. Пряко и преносно популизмът удря здраво.

Няма да ви занимавам със сложни теоритични дефиниции какво е популизъм. Ще дам само няколко примера от последните дни, за да сте наясно. Ето ги:

Менда Стоянова – считам, че партийните субсидии са изчислявани правилно. Защо счита така – защото се разпределяли пари за всички действителни гласове на парламентарни избори, независимо за кого са дадени тези гласове. Така си било от 2001 година, каза Стоянова и с това внуши защо няма нищо нередно. Аз пък считам, че това е една долна лъжа, за да се оправдае присвояване на пари – на нашите пари!

Бойко Борисов – ние няма да пипаме данъците, но ще ви натискаме да вдигате заплатите. В претендираща да е правова държава и страна-член на ЕС не може никоя държавна институция да казва на частния бизнес какви заплати да дава на служителите си. Принудата бизнесът да плаща повече трябва да е чисто пазарна – за да имаш качество на продукта, ти трябва качество на хората, а качеството при хората значи пари. И щом г-н Борисов повтаря каква правова държава сме с постоянните публични приказки, че не се меси на съдебната система, значи държавната принуда да се вдигат заплати в частния сектор е ...?!

Делян Пеевски – ще свалим ДДС на храните, на лекарствата, на книгите. Казва го депутатът с три работни дни в 44-тото Народно събрание. Преценете сега дали това е популизъм, дали е лъжа или ще стане.

И се чудите какво общо има това с Чернобил? Ами сетих се за първите реплики в нашумелия сериал на HBO. И те бяха следните (перефразирам) – всички знаем, че режимът ни лъже, но когато бъдем засипвани с тонове и тонове лъжи, загубваме способността си да различаваме истината. Точно както и сега, в ерата на "свободния" достъп до информация ...

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • АМИ ДА 3 АМИ ДА преди 8 месеца Профил на трол?
  ФОРМУЛАТА е Чернобилската: "съветският рак - най-хубавият рак" - Чернобил сбъдна най- популисткия лозунг: "Мирният атом във всеки дом" ДЕРЖИТЕСЬ - МИЙ УЖЕ БЕТОНИРАНИ на МОРЕТО ВИ - БУНКЕР ДО БУНКЕР РУСКИ ОТПАДЪЦИ
 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  ДАРЕНИЕТО Е НАЙ ВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТ , СЛЕДВА ЖЕЛАНИЕТО , СЛЕДВА ПРАВОТО . ТОВА Е ПРИВИЛЕГИЯ. ЗА ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НЕЗАБАВНО ДА ДАВА ПРИ ПОДОБНИ СЛУЧЕЙ , СЛЕД КАТО ДАВА ПАРИ ЗА КАКВО ЛИ НЕ ВКЛ И ПАРТИТА. Държавата не го прави. АМИ Престъпна Държава. Престъпна и Безчовечна . Съучастниците СЪЩО.
 • Македонецъ 2.1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Почти съм сигурен , че банките си взимат комисионата по обслужаване на сметката. ГАДНО НАЛИ ? А , дали и ивайло ачев не е взел да публикува тази новина за спешната нужда от пари за да има шанса да живее Ици. Не знам, но изобщо НЯМА да се изненадам ако е така. КАТО ЦЯЛО ТОВА СТЕ ТАКА САМОНАРЕКЛИТЕ СЕ ОТ САМИТЕ ВАС. гражданско общество , СЪБУДИЛОТО СЕ ОЩЕ ОТ 2013. ТОВА СТЕ.
  : 2 !
 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Абе тези дето се самоопределят за гражданско общество , шо не помогнете на МАЛКИЯТ ИЦИ и там онази фондация Америка СРЕЩУ България , отровно общество и така нататък. Ако не нали шо не започнете да врякате срешу борисов /3/ тези пари ДИРЕКТНО ДА СЕ ПРЕНАСОЧАТ КЪМ ИЦИ И ДЕЦА с животворни проблеми. Хората ще ви подкрепи. Мен ще оборите по категоричен начин за някой неша. АМА НЕ ВИ ДРЕМЕ НАЛИ ЗА ТОВА виж още ›› ? ЯСНО Е , ЧЕ НА КЛИКАТА*89 НАЙ ВИНОВНА НЕ И ДРЕМЕ.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ами ти бе, миндил, дето се самоопределяш като Вожд на народа? С какво помогна на малкия Ици?
  : 0 !
 • Македонецъ 1.2 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Става въпрос , че в случея аз мога да помогна , но директно на хората обаче тази сума в случея би била и символична. Да един МЛН по такива суми ще образуваМЕ нужната сума. Ама имаме и фактора ВРЕМЕ И ТОЙ Е РЕШАВАЩ.Това не е като /хайде да засадим държва на Витоша следвашата пролет / И шом герб могат да дарят да се докара трупът на уважаваният от мен алпинист загинал Геройски край една Шапка на Све виж още ›› та. Алпинизма е хубвао нешо. Животът на Ици ОБАЧЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ПО ВАЖЕН.
  : 0 !
 • Македонецъ 1.3 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Правителствата на Р.България още от времето на кобургът до днес харчат пари от бюджета на Р.България за подържането на военни окупационни части в Ирак и Афганистан подлоги на Саш. Значи дънди и аурубис , веола....чез , еон...Брутален Компрадоризъм.
  : 1 !
Последно в Актуално