Правилният избор - трагедията ни днес

13271
Правилният избор - трагедията ни днес
Снимка: Thinkstock Images

Преди дни беше разпространена статистика, според която всеки втори брак в България завършва с развод. 1/3 от всички деца в България пък са деца на разведени родители.

Коментар на редактора:

33 неща, за които възрастните хора съжаляват, че никога не са направили

1. Използвай всяка възможност да пътуваш. 2. Научи още един език. 3. Не продължавай връзка, в която не се чувстваш добре. 4. Ползвай...

Лошо.

И не е успокояващо, че, видиш ли, така е по целия свят, на Запад е така, т.е. - нормално е. Не е нормално. Не е нормално за нас. Българите винаги сме били народ, за който семейството е едно от най-важните неща.

Разбира се, можем да приемем стандартните оправдания - животът днес е по-друг, по-динамичен, по-нервен, по-труден. Безпаричието, безработицата, стресът... Все неща, които влияят на отношенията между хората. Все неща, които в даден момент ги отдалечават и отчуждават един от друг.

Но дали няма и нещо друго? Нещо по-фундаментално. Нещо в нашето общество, което ни липсва. Може би не само на нас, но на нас със сигурност.

Например това, че започнахме да ни е трудно да направим правилния избор.

Посланието на Великден е радост от тържеството на живота над смъртта

Посланието на Великден е радост от тържеството на живота над смъртта. Неслучайно наричаме Великден празник на празниците и тържество на...

И не само правилния избор на партньор, а правилния избор въобще.

Защото днес избираш неправилен човек и в резултат - развод. Утре избираш неправилно дали и как да теглиш кредит и в резултат - оставаш без дом. Вдругиден избираш неправилното квадратче в бюлетината, или по-лошо, избираш, че изобщо не ти се занимава с бюлетини, и в резултат - шайка нагли крадци и тарикати окупират властта, за да изсмучат и последните сили на държавата, която и без това е на командно дишане.

Способността човек да прави правилния избор и след това да има характера, за да го защити и опази, е от ключово значение за това дали ще бъдем щастливи - поединично и заедно.

И тази способност няма нищо общо с дипломата, със заплатата, със статута. Само с характера и със самоуважението. И именно тя е разликата между успелите и проспериращи - хора и държави, и онези, които винаги искат нещо и никога не знаят защо не го получават.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com