X
 
 

Пумпалът се върти все около празните приказки

6199 5
Новият политически сезон започва с усещането, че никога не е приключвал. Заради толкова много включително трагични обстоятелства, летните прожектори бяха включени и на дневна светлина, а усещането за стабилност се покри под синя каска. Впрочем - не от вчера се залъгваме, че всяка пробойна може да бъде запушена с подръчни средства, но под условие да издържи вечно. Пумпалът в нашия житейски перпетуум мобиле продължава с висока скорост да се върти все около онова, което ни държи живи - празните приказки.

Толкова сме свикнали с тях, че би било налудничаво, ако само за миг млъкнем. Тогава наоколо ще се огледаме в призраци, завихрени в кръговрата на безвремието си, потънали в логични, но кухи откъм съдържания думи.

Изчезналият вид новини

Търговският регистър две седмици го няма, надеждата за възраждане казват умирала на 40-тия ден. Кипърската застрахователна компания "Ол...

Когато ви говорят празни приказки, се заслушайте какво минава през ума на човека отсреща. То не може да остане скрито, стига да не превключите канала. А и най-малко ще го усетите по хладилника си...

Когато ви говорят празни приказки, не се оставяйте във въртележката на пумпала, както се очаква да постъпите. Погледнете голямата картина от разстояние, тъй като детайлите са важни само ако разбирате добре ясните цели на другия. Най-често тогава думите угасват.

Когато ви говорят празни приказки, изключете прожекторите. В тъмното най-добре се вижда кой-колко струва.

Автор: Румен Скрински

Застояла страна с болен съсед

Често се изразява мнението, че Гърция, бидейки малка държава, трябва да се движи по начин, който я оставя незасегната от международните...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

5 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ами така е! Виждаме, че ни будалкат и крадат още от установяването на псевдо демокрацията, вече 30 години, но ги търпим! Политическите партии са законни организирани престъпни групи, котила за некадърни "лидери" и корупция!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Абе , червен боклук 2 , не се прави на много хитър !
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 7 месеца Профил на трол?
  До драскача 2.1/с кокоши мозък/от ГЕРБ и ОП!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! Няма чума , всички проби взети от свинете в с. Бозвелийско в Провадия са отрицателни, съобщиха от агенцията за безопасност по храните. ЧУМА има само в парламента при ГЕРБ и ОП, също така и в "свинефермата" на ГЕРБ и ОП в Министерски съвет, които са на издръжка от ограбването на българския засп виж още ›› ал народ!!!!! До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ и ОП!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • българин 1 българин преди 7 месеца Профил на трол?
  Какво друго от "елита" на червената мафия освен лъжи и празно дърдорене в парламента (parlamentare или по-точно parla mentare той говори за да лъже)?!
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 7 месеца Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ и ОП!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! Няма чума , всички проби взети от свинете в с. Бозвелийско в Провадия са отрицателни, съобщиха от агенцията за безопасност по храните. ЧУМА има само в парламента при ГЕРБ и ОП, също така и в "свинефермата" на ГЕРБ и ОП в Министерски съвет, които са на издръжка от ограбването на българския заспал н виж още ›› арод!!!!! До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ и ОП!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.