ТЕСТ: Изпадаш ли в инфантилен възторг по време на предизборната кампания?

4993
ТЕСТ: Изпадаш ли в инфантилен възторг по време на предизборната кампания?
Снимка: iStock/Guliver

Инфантилните политически настроения е добре да се проверяват често, понеже са по-разпространени, отколкото зрелостта принципно позволява. Затова, ако усещаш, че си уязвим (или неуязвим) спрямо тях, пробвай се с нашия непогрешим, изключително точен и в никакъв случай търсещ търсещ забавление ТЕСТ.

1. Виждаш кадър на политик, който се здрависва с баба, която го прегръща, целува и му бае бабини работи. Какво според е това?

а) Искрена реакция на народа, манифестирал именно в лицето на въпросната баба, предаваща поздравленията и настроенията на целия суверенитет.

б) В повечето случаи не много адекватни пенсионери, които смесват политическата загриженост с майчинския инстинкт, с отчетлив превес на второто. Независимо от политическия лидер общо взето става дума за "Ох, на баба момчето".

2. Доколко, ако станеш свидетел на горния кадър в предизборен клип, става дума за свръх избирателен монтаж?

а) Нищо подобно; това е живо включване, поело всичко рискове на живите включвания, защото в предизборната кампания няма нищо случайно и тя е онзи празник, в който политиците слизат при хората, за да разберат истинските им чувства, така както гръцките богове от време на време слизат при хората. 

б) Сред множество дюдюкания, освирквания, а и понякога абсолютна липса на интерес, понякога все пак се появява въпросния не много адекватен човек. След строг монтаж изгрява като единствен представител на народните чувства в предизборния клип.

3. Доколко самите политици си вярват по време на предизборната кампания?

а) Те правят истинска равносметка на стореното, дават откровени обещания за това, което предстои да бъде сторено, и слушат онези мъки на населението, които моментално ще адресират, когато дойдат на власт.

б) Общо взето са отегчени; гледат на цялата работа като на нещо, което са длъжни да направят, но в партийни централи най-често върви трескава сметка на жадуваните проценти, които ще определят всичко.

4. Как и с каква цел са измислени политическите лозунги преди изборите?

а) Всяка партия прави така, че да изкристализира основното послание, онези прецизни думи, които въодушевят сърцето на избирателя и да го направят част от голямото приключение, наречено предизборна кампания.

б) С голямо пуфтене, много цигари и кафета, преуморени и не много изобретателни PR отдели накрая измислят нещо толкова клиширано, че на самите тях им е лошо. Но тъй като безидейността им е не само присъща, но и необходимото условие, за да се посветят на подобна професия, измислят въпросния слоган и наставляват всички да го кудкудякат поне месец, че да влезе в простите избирателски тикви. 

5. Какво представляват политическите компромати по време на предизборната кампания?

а) Става дума за мощна битка между силни лидери, така че това е в реда на нещата. 

б) Пазени са повече от година и са готови за употреба, имат точна дата на пускане, подопечни медии, които да ги разпространят и ясен план за действие. Избори се печелят по-лесно с компромат, отколкото със сложна предизборна програма. 

6. Какво минава през главата на изпълнителите, които пеят по време на предизборната кампания на някоя партия?

а) "Посвещавам тази песен на бъдещето на България, която ще бъде донесено от тази политическа партия, защото силно вярвам, че композиционните достойнства на моята песен съвпадат с политическите достойнства на избралите мен да пея на митинга лидери".

б) "Ден година храни, много-много не исках, но колегите вече захлебиха, няма да остана по-назад, айде още малко и край, без бис, бе айде може и бис, нали кихнаха някой лев".

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com