"Умни" пижами разказват приказки

1369
"Умни" пижами разказват приказки

Няма съмнение, че рутината преди лягане е най-доброто за всяко дете, а четенето на хубава приказка е важна част от ритуала. Сега обаче една базирана в Айдахо компания добавя футуристичен елемент в традиционното занимание.

Приказката преди лягане е традиция в много семейства. Американска компания обаче измисли пижама, която да замести родителя в това задължение. Високотехнологичните детски облекла за сън са нашарени с картинки, които представляват QR код.

Откриха най-ранната приказка на Андерсен

Най-ранното от познатите произведения на датския писател Ханс Кристиан Андерсен е било случайно открито в националния архив н Дания, ...

Той може да бъде сканиран от родителите с помощта на смартфон и да отключи дадена приказка с картинки и текст, които се появяват на екрана. Нещо повече, в приложението е заложена и възможност приказките да бъдат четени от автоматичен глас. Така ангажиментът на родителите към децата си в този момент би могъл да спадне до минимум.

Пижамите вече се продават на цена от 25 долара, като се предлагат в два модела – за момчета и за момичета на възраст между 1 и 8 години, предаде БЛИЦ.

Специалисти обаче напомнят, че използването на телефони и таблети в леглото нарушава хармонията на нормалния сън. Според различни научни изследвания светлината на дисплея намалява произвеждането на хормона на съня с една пета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com