X
 
 

Хафтар обяви обща мобилизация, раздават оръжие и на жените в Либия

3861 2
Хафтар обяви обща мобилизация, раздават оръжие и на жените в Либия
Снимка: Twitter
Командващият либийската национална армия генерал Халифа Хафтар обяви всеобща мобилизация и противопоставяне на чуждото нашествие, съобщи РИА Новости. Това стана, след като правителството на Либийското национално съгласие със седалище в Триполи поиска военна помощ от Турция на фона на атаките на войските на Халифа Хафтар към либийската столица.

Става дума за военна подкрепа „по въздух, суша и море“ за отблъскване на настъплението. Турският парламент предварително одобри изпращането на военни в Либия, припомня БГНЕС.

Хафтар даде на правителството на Сарадж 72 часа да напусне столицата

Либийската национална армия (ЛНА) под командването на генерал Халифа Хафтар даде на силите, лоялни на ръководителя на правителството на...

"Днес обявяваме джихад и обща мобилизация. Оръжия ще бъдат предоставени както на мъже, така и на жени, както на военни, така и на цивилни", каза Хафтар във видеообръщение на либийците. В същото време Хафтар заяви, че турският президент Реджеп Таийп Ердоган тласка армията си към гибел.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Бойко Борисов : ГЕРБ винаги ще е с Турция и лично с Реджеп Ердоган . Бойко : „Ердоган заяви, че съм му брат" ! Обект на Анадола ...
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    ЕрдУган : "Аз ще възстановя Османската империя" ! Либия както и България е била 5 века под ТУРСКО робство ! Нас какво ни чака, питайте националния предател, като се върне от Цариград, където го превиква Ердоган !