Срутване на сграда уби 34 души в Лагос

2359
Срутване на сграда уби 34 души в Лагос

Трийсет и четири души загинаха при срутване на сграда в ремонт в скъп жилищен квартал на Лагос, съобщиха от спасителните служби.

Сред развалините спасителите са успели да извадят и 13 живи, каза Ибрахим Фаринлое от националната служба за справяне с кризисни ситуации. Причините за тежкия инцидент все още не са изяснени. Провежда се разследване. Сградата се е срутила ден след силни дъждове. Строителните работи по надстрояване на сградата са били незаконни, но препоръките на строителния контрол са били пренебрегнати. Сградата е собственост на частна нигерийска фирма, която е била глобена за това, че е надстроила разрешения брой етажи.

Първа жертва на ебола в Лагос

Мъж почина от ебола в Лагос, първият потвърден случай на смъртоносния вирус в най-гъсто заселения мегаполис в Африка, съобщи вестник ...

Тя е била запечатана, но фирмата е продължила нелегално строежа. Фирмата собственик "Леки Гардънс" потвърждава в комюнике, че работата й е била спряна заради установени конструктивни дефекти. В него обаче не се споменава, че въпреки забраната за строителство, то е продължило. Квартал "Леки" е един от най-скъпите. Той се намира в югоизточната част на нигерийската икономическа столица. Мястото е предпочитано от богати нигерийци. Там има затворени комплекси с къщи в американски стил, някои струващи по няколко милиона долара. Обичайно срутвания на сгради заради некачествено строителство и материали има в бедни, свръхнаселени квартали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com