Американците харесаха речта на Хилари, Тръмп я нарече марионетка на корпорациите

2078
Американците харесаха речта на Хилари, Тръмп я нарече марионетка на корпорациите
Снимка: Getty Images/Guliver

Мнозинството американци, анкетирани след речта на кандидатката на Демократическата партия за президент Хилари Клинтън, са харесали изказването й на партийния форум във Филаделфия и по-скоро предпочитат нейните послания, а не тези на съперника й републиканец Доналд Тръмп, сочат резултатите от допитване, съобщи CNN.

Изследването показа, че 71% от избирателите, които са слушали Клинтън, са възприели речта й „много положително”, а 15% – просто „положително”. Негативно са настроени 12% от възрастните граждани.

След речта на Клинтън на конгреса във Филаделфия „60% от анкетираните са заявили, че сега е по-вероятно да гласуват за нея през ноември, а 30% – че е по-малко вероятно”, пише още ТАСС.

82% от избирателите смятат, че Клинтън е изтъкнала „правилната посока” в бъдещото развитите на страната, докато след речта на Тръмп на такова мнение са били 73% от анкетираните.

Самият Тръмп заяви увереността си, че Клинтън е изцяло под контрола на крупни американски корпорации и не е готова да управлява страната. Изявлението на милиардера кандидат президент беше публикувано в официалния му блог в Туитър.

Хилари никога няма да реформира Уолстрийт. Тя принадлежи на Уолстрийт”, пише Тръмп по повод речта на Клинтън на партийния форум на демократите. Според Тръмп никой не е по-малко годен да взема решения от Клинтън, а „корупцията и разрухата я следват по пътя й”.

Тръмп изтъква, че войните на Хилари в Близкия Изток са довели до разрушения, тероризъм и разпространение на влиянието на „Ислямска държава”, посочва БГНЕС.

Клинтън прие номинацията на демократите и обеща да засили борбата с тероризма

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън официално прие номинацията на Демократическата партия да се кандидатира за президентски...

Тръмп подчертава, че в изказването си Клинтън е избягвала словосъчетанието „радикален ислям” във време, когато „нашият начин на живот е заплашен от радикалния ислям”, с други думи, тя не е готова да управлява.

По-рано бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън официално прие номинацията на Демократическата партия да се кандидатира за президентския пост.

В речта си пред националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия, тя благодари за доверието и се съгласи да се впусне в надпреварата за високия пост на изборите на 8 ноември. Така Хилъри Клинтън стана първата в историята жена кандидат за президент на САЩ от една от двете големи американски политически партии.

Клинтън обеща да засили борбата срещу международния тероризъм. "Ще работим с всички американци и нашите съюзници, за да се борим с тероризма и ще го победим", каза кандидатът за президент на САЩ.

САЩ трябва да са в състояние, заедно със своите съюзници, да отразят всяка заплаха, включително и от страна на Русия, посичи Клинтън.

Хилари взе номинацията, идва по-трудното

Демократите в САЩ взеха историческо решение: за първи път изпращат жена в битката за Белия дом. Хилари Клинтън поляризира американците,...

Тя обвини своя политически опонент Доналд Тръмп, който ще участва в президентските избори през ноември като кандидат на Републиканската партия, че разделя американското общество, което се отразява отрицателно, включително и върху борбата с тероризма.

Според нея Тръмп всява атмосфера на страх, и обеща, че няма да реализира идеите му за изграждане на стена по границата с Мексико и да забранява имиграцията на мюсюлмани. "Той иска да ни раздели един от друг и от останалата част на света ... Той иска да се страхуваме от бъдещето и един от друг".

"Няма да изграждаме стената, а ще градим икономика, където всеки, който иска работа, може да я получи", посочи Клинтън. "Няма да забраняваме каквато и да било религия, ще работи с всички американци и нашите съюзници, за да се борим срещу тероризма", - каза Клинтън. Тя също така обеща възможност за получаване на гражданство за милиони нелегални имигранти в САЩ.

Тръмп по-рано заяви, че ще се бори за миграция и ще забрани приемането на мюсюлмани в САЩ, както и че ще изгради стена по границата с Мексико.

На националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия Клинтън заяви, че американците имат право да са ядосани заради икономиката, която все още не работи както трябва .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com