X
 
 

Американците са най-богатите в света, сочи проучване

2940 7
photo of Американците са най-богатите в света, сочи проучване
Снимка: iStock
Американците са най-богатата нация в света, след като взеха първото място от швейцарците, докато богатството на другите страни по света се стопява, сочи годишния доклад за Глобалното богатство, цитиран от БГНЕС. 

Нетните финансови авоари на хората, живеещи в САЩ са 184 411 евро на глава от населението, в сравнение с 173 838 на глава от населението за втория в класацията – Швейцария. Данните се отнасят за 2018 година.

1/4 от богатите хора в света са китайци

Светът обеднява, макар и малко. Според ново, проучване, личното благосъстояние в глобален план миналата година е намаляло за първи пъ...

Покачването на САЩ до челното място в списъка се дължи на силата на долара, както и на американските домакинства, които са основен двигател на средствата, като две трети от всички спестявания в индустриалните държави са в САЩ, показва проучването.

Докладът показва, че спестяванията в глобален мащаб са достигнали рекордно високо ниво до повече от 2 700 милиарда евро. Това се дължи на данъчната реформа в САЩ миналата година, с което спестяванията на американските граждани са се увеличили с 46%.

САЩ и Сингапур са доста по-напред в сравнение с третата в класацията – Сингапур, където нетните финансови авоари на глава от населението са само 100 370 долара.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Богати в Хамерика са педерасите и лесбийките защото имат яко лоби. Не съм виждал педерас да проси.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ай, ай, а московските голи и боси ходят?!
  : 0 !
 • Starija hush 3 Starija hush преди 4 седмици Профил на трол?
  Bezdomni sa tezi izlezli ot pandiza i psihi4no bolnite.Nikoi ne gi iska v doma si kato kvartiranti.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  да-да Ти бил ли си в Калифорния?Целия щат е заринът с бездомни няма как да е централната лудница или щат затвор.Знаеш ли че има самотни майки с по 2 деца на палатка в центъра на Лос Анджелис бели,работещи и смятащи се за средна класа???Знаеш ли че редови служители 1-2 годинии в Гугъл и Фаейсбук си купуват каравани и спът в тях на паркинга пред корпоративните офиси?
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  ха-ха-ха Голяма смешка, била най-богатата,а защо в САЩ има най много бездомни и просяци в целия свят?В Швейцария несъм чувал да има бездомни натръшкани по улиците и тротоарите.Като дойдат туристи от скандинавските държави се оглеждат уплашено, мислят че са умрели или болни, те такова нещо никога не са виждали.Как може една държава да се брои за богата като 99% от населението й се издържа със заем виж още ›› и.Ако си принуден да вземаш огромни заеми зада си покриваш ежедневните нужди значи нямаш пари!Недвижимата собственост в Америка и земята са собственост на банките,ако целия си живот живееш под наем или изплащаш жилище до смърта си няма как да се наречеш средна класа,камо ли богат.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Американците са най-богатите в света, а мизерията в Русия достигна 86% от населението - https ://ehorussia.com/new/node/18228
 • Октомври 1.1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Богати бездомници , напълно собственост на банките. Това идва и тук , само дето тук повечето хора имат жилище и това е сериозен трън в очите на твойте господари , м*зернико орк.
  : 1 !