Американските студенти не виждат в САЩ най-мощната държава

2127
Американските студенти не виждат в САЩ най-мощната държава
Снимка: North American Sommelier Association

Ново проучване показва, че 30% от американските студенти смятат, че Китай е най-мощната държава в света. Около трима на всеки десет американски студенти казват, че Китай е по-мощен от САЩ, предаде БГНЕС. 

Проучването, проведено от „College Pulse“, е събрало отговори от над 27 000 студенти. Общо 8 394 респонденти (30 %) твърдят, че Китай, а не САЩ, е най-мощната държава в света.

От САЩ удължиха ограниченията на ядрената програма на Иран

Вашингтон обяви удължаване на ограниченията за ядрената програма на Иран. Заповедта е подписана от държавния секретар Майк Помпео, пред...

Въпреки че САЩ печелят множество гласове, те получават малко под половината от общите отговори (48 %) на участниците в проучването.

Другите отбелязани държави са Русия (6%), Великобритания (4%) и Германия (3%).

Във видео студентите твърдят, че се доверяват повече на комунистическото китайско правителство заради администрацията на Тръмп и американското разузнаване.

Резултатите от изследването идват на фона на напрежението между САЩ и Китай. Докато администрацията на Тръмп преговаря с Китай за търговия, американските разузнавателни агенции предупреждават за потенциални заплахи за националната сигурност.

САЩ и Бразилия преговарят за споразумение за свободна търговия

Съединените щати и Бразилия започнаха преговори за подготовката на споразумение за свободна търговия. Това съобщава новинарският портал...

Директорът на ФБР Кристофър Урай заяви, че Китай се ангажира с мащабни усилия за изпреварване и доминиране в икономиката. Той също така твърди, че има над 1 000 текущи разследвания относно кражбите на интелектуална собственост, като „почти всички водят към Китай“.

"Няма държава, която да представлява по-сериозна заплаха за контраразузнаването за страната ни в момента, отколкото Китай", каза Урай пред съдебната комисия на Сената на 23 юли. Според него Китай се опитва да "открадне позицията на икономически лидер от САЩ ".

Директорът на ФБР поясни, че това не означава, че САЩ не трябва да правя бизнес с комунистическата страна, а по-скоро, че предприятията и университетите трябва да останат „с широко отворени очи“.

Заплахите за сигурността по отношение на Китай не се отнасят само за икономическото развитие. Развитието на образованието също е проблем. Институтите „Конфуций“, които служат като центрове за китайска култура и език в американските колежи, са подложени на проверка от американските разузнавателни агенции за асоциациите им с комунистическата партия на Китай. Администрацията на Тръмп предупреди, че тези институти разпространяват пропаганда.

Сенатска комисия одобри санкции срещу "Северен поток 2"

Комисия към Сената на САЩ прокара законопроект, който предвижда налагане на санкции на компании и лица, участващи в строителството на п...

Други случаи на китайско влияние в американското висше образование включват професор от UCLA, признат за виновен в кражбата на критични военни технологии и предаването им на Китай и китайска компания, която почти купува университета в Ню Джърси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com