Бразилски чиновник към Макрон: Като спиш с дракон, не си експерт по пожарите (ВИДЕО)

14111
Бразилски чиновник към Макрон: Като спиш с дракон, не си експерт по пожарите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Бразилският посланик по туризъм и бивш ММА боец Ренцо Грейси, публикува видео в Twitter, в което заплаши да удуши Еманюел Макрон, като същевременно обиди съпругата му Бриджит заради критиката на френския президент, че Бразилия не се справя с пожарите в Амазонка.

Амазония отново гори, хиляди нови огнища обхванаха дъждовните гори

Броят на пожарите в Амазонската джунгла продължава да расте, въпреки че бразилското правителство въведе забрана за палене на огън с цел...

52-годишният Грейси беше назначен на поста миналия месец от президента на Бразилия Жаир Болсонаро. Задачата му да популяризира туристическия сектор в страната се сблъска с трудности през последните седмици, след като новините за пожарите влязоха в заглавията на световните медии. Посланикът ги нарече "фалшиви пожари" и отговори с обиди и заплахи на най-гласовитият критик на Бразилия в борбата с пожарите Еманюел Макрон, посочва БГНЕС.

"Единственият огън, който пламти, е огънят в бразилските сърца и сърцето на нашия президент, клоун такъв. Ела тук, ще те хвана за пилешката шия. Не можеш да ме заблудиш", обърна се Грейси пред камерата към президента на Франция.

В по-късно интервю пред бразилския информационен бюлетин UOL, Грейси нарече критиците на страната си "банда клоуни" и също така се обърна към Макрон, като добави: „Разбира се, мнозина ще се учудят защо съм го нарекъл женско пиле - защото мъжествеността му е съмнителна, но не. Срещал съм доста по мъжествени гейове от този имбецил."

Той продължи да обижда съпругата на френския президент, заявявайки че "фактът, че [Макрон] спи с дракон не го прави експерт по пожарите. Тя е грозна, брато."

Болсонаро: Готов съм да обсъдя ситуацията в Амазония с всички, освен с Макрон

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че има готовност да обсъди положението с Амазония с всички, освен с Еманюел Макрон след изк...

Унизителните забележки на посланика по туризъм идват на фона на ескалиращото напрежението между френското и бразилското правителство след като Макрон осъди неспособността на бразилските власти да се справят с дивите пожари в Бразилия, опустошаващи тропическите гори на Амазонка. Френският лидер нарече пожарите "международна криза" и настоя те да бъдат в дневния ред на предстоящата среща на върха на Г-7 миналия месец. Болсонаро отговори, че идеята за приоритизиране на въпроса е "напомняща колониалното мислене, [което] е неподходящо през XXI век".

Критиците и екологичните активисти продължават да бият тревога заради опустошителните пожари в Бразилия. Националният институт за космически изследвания в Бразилия документира почти 4000 огнища на пламъци само за два дни, веднага след като правителството обяви 60-дневна забрана на контролираните изгаряния, съобщи The Independent.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com