Демонстранти провалиха една от най-големите разпродажби за годината в няколко щата на САЩ

21059
Демонстранти провалиха една от най-големите разпродажби за годината в няколко щата на САЩ
Снимка: Gettyimages

Демонстранти прекъснаха една от най-големите разпродажби за годината в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, като протестираха срещу решението на съда от по-рано тази седмица да не повдига обвинения срещу белия полицай, застрелял невъоръжен чернокож младеж във Фъргюсън през август, предаде радио Voice of America.

На цялата територия на САЩ разгневени от решението активисти прекъснаха един от най-натоварените дни за пазаруване тази година – „Черен петък”, за да направят паралел с расовото неравенство. „Традицията да се убиват невъоръжени чернокожи продължава и продължава. Именно тази традиция прекъсваме”, каза един от демонстрантите.

Политиките на Обама към расизма

Барак Обама е първият президент на САЩ от афроамерикански произход. Въпреки това той никога не е искал да бъде президентът на афроаме...

Протестиращите за кратко затвориха магазините в най-малко два търговски центъра в близост до Фъргюсън. Там протестиращите провалиха пазаруването и в някои супермаркети в града. Десетки хора още в четвъртък, в Деня на благодарността, се събраха пред магазините Уолмарт и Таргет.

В Чикаго, около 200 души протестираха около известния мол Water Tower, като призоваваха купувачите да не купуват нищо и по този начин да демонстрират солидарност с хората във Фъргюсън. В Ню Йорк имаше демонстрации пред магазин „Мейси” и протестиращите временно блокираха трафика в района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка