Дилма Русеф: Никога няма да подам оставка

1883
Дилма Русеф: Никога няма да подам оставка

Бразилският президент Дилма Русеф категорично отхвърли възможността да се оттегли от поста си.

"Никога няма да подам оставка". Това написа Русеф в собствения си профил във Facebook само няколко часа след като влиятелното издание "Folha de Sao Paulo" в редакционен коментар поиска тя да напусне президентския пост на страната.

Коалиционен съюзник изостави Дилма Русеф

Бразилският президент Дилма Русеф отмени пътуването си за срещата на високо равнище по ядрената сигурност, която ще се проведе във Ваши...

От няколко месеци Бразилия се намира в дълбока политическата криза. Преди седмица Партията на бразилското демократично движение (ПБДД) официално напусна правителството на Русеф. Партията има 69 места в 513-членната долна камара на парламента, а в Сената има 18 от общо 81 места. Лидерът на партия Мишел Темер е вицепрезидент и в случай на отстраняване на Русеф от власт, ще бъде изпълняващ длъжността президент до следващите избори през 2018 г.

Дилма Русеф започна втория си мандат като президент преди 14 месеца. Но популярността ѝ започна да намалява осезаемо поради обвинения в корупция към високопоставени членове на нейната Партия на труда. През декември председателят на долната камара на парламента Едуардо Куна се съгласи да бъде открита процедура по импийчмънт срещу президента. Русеф, която отрича каквито и да било простъпки, определи процедурата като равносилна на преврат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com