"Дисниленд" в Калифорния се готви за завръщане, във Флорида отново тръгнаха на плаж

3865
"Дисниленд" в Калифорния се готви за завръщане, във Флорида отново тръгнаха на плаж
Снимка: Getty Images/Guliver

"Дисниленд" в Калифорния обяви плановете си да отвори отново следващия месец - но при "значително ограничен" капацитет и без възможности за прегръдки с Мики Маус или патока Доналд Дък за момента, съобщава АФП.

Според плановете, които все още се нуждаят от одобрение на правителството, курортът близо до Лос Анджелис, който включва "Дисниленд" и "Дисни Калифорния Адвенчър", ще приветства посетителите на 11 юли, пише БГНЕС.

Тормозено австралийско дете дари 475 000 долара за благотворителност(ВИДЕО)

Австралийско момче джудже, видео за чиито страдания от тормоз се превърна в хит в интернет, ще дари стотици хиляди долари за благотвор...

Когато парковете в Калифорния заработят отново, всички гости ще трябва да направят резервации предварително, а мерките за социално дистанциране предвиждат на този етап да няма паради или "нощни спектакли".

"Докато срещите и поздравите с персонажите временно са отменени, героите ще бъдат в парковете и ще забавляват и радват по нов начин гостите", казват от "Дисни".

Хотелите в обекта ще отворят отново през следващата седмица според плана.

"Дисниленд" е вторият най-посещаван тематичен парк в света, който привлича десетки хиляди посетители всеки ден, но не и откакто затвори врати в средата на март.

Тази стъпка идва след като миналия месец успешно възобнови работа Шанхайския "Дисниленд" и следва подобен график за отваряне отново на Disney World във Флорида, който вече получи одобрение от правителството.

"Дисни" освобождава временно доста от служителите си в САЩ

Световноизвестната развлекателна компания "Дисни" реши да прави съкращения заради кризата с коронавируса, макар и засега временно, пред...

Тематичните паркове осигуряват значителна част от приходите на компанията. Миналият месец "Дисни" заяви, че тримесечният оперативен доход е намалял с 58 процента спрямо година по-рано, до голяма степен поради пандемията на коронавирус.

Междувременно, плажовете на Маями в Южна Флорида отвориха за първи път от три месеца в сряда, емоционален момент за много жители, чието свободно време и финансово благополучие са неразривно свързани с пясъчните брегове, които бяха затворени поради пандемията.

"Почти се разплаках, щом излязох на плажа", споделя Джули Исааксон, нюйоркчанка, която от 27 години живее в Маями Бийч, разположен на бариерен остров, точно срещу Маями.

За COVID-19, обаче, напомняха на плажуващите "посланици на социалното дистанциране" в розови ризи. На входовете те приканваха посетителите да носят маски и да поддържат физическа дистанция.

Въпреки че е отворен за първи път от 23 март насам, на плажа - сцена от безкраен пясък, тюркоазна вода и зелени водорасли - не се стичаха тълпи. Десетки плажни шезлонги и чадъри, които се отдават под наем, останаха празни, без туристи.

Много голямо наводнение в Маями (ВИДЕО)

Жителите на Южна Флорида не успяха да се насладят на отварянето на ресторанти и плажове след два месеца ограничения и изолация заради к...

Популярен със своите сгради в пастелни тонове, в стил арт деко и интензивен нощен живот, Маями Бийч съвсем бавно излиза от изолацията, след като коронавирусът принуди собствениците на магазини и жителите в разгара на сезона, който продължава от януари до април, да бъдат под карантина. Ресторантите отвориха за вечеря само преди две седмици, макар и с половин капацитет, като градът превърна "Оушън Драйв" в открита тераса за допълнителни маси.

Но протестите срещу полицейското насилие и последвалото въвеждане на полицейски час, отложиха откриването на плажа, първоначално насрочено за миналата седмица.

Докато останалата част от Флорида започна да излиза от блокирането през първата седмица на май, най-населените райони в югоизточната част на щата, където са разположени градовете Маями и Форт Лодърдейл, предпочетоха по-бавно и на фази да облекчават мерките, поради силната концентрация на случаи с коронавирус в областта.

Още: "Рекорд от случаи на коронавирус за денонощие в България, но само като абсолютно число, картината по света"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com