Доказано: Хилари Клинтън платила за компромати срещу Тръмп

5562
Доказано: Хилари Клинтън платила за компромати срещу Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Хилари Клинтън и Националния комитет на Демократическата партия са платили за проучване, което беше включено в скандално досие за американския президент Доналд Тръмп и връзките му с Русия, съобщи The Washington Post.

Говорител на юридическата кантора Perkins Coie потвърди информацията, която първоначално беше разпространена, след като на бял свят излезе писмо до съда от един от сътрудниците в кантората Матю Джерингър. Същият говорител обаче каза, че нито Клинтън, нито демократите са знаели за детайлите по операцията.

Получил ли е Тръмп предложение за подкуп от Русия - Коми не отговори открито

Мога да обсъждам т.нар. досие "Златни душове" само в затворена сесия. Това беше един от най-сериозните въпроси, по които бившият директ...

Оказва се, че Perkins Coie са получили 12,4 млн. долара, за да представляват Хилари Клинтън по време на кампанията ѝ за президент. Точно Perkins Coie са наели бившия британски шпионин Кристофър Стийл, работил за МИ-6. Стийл е авторът на досието, в което се разкриват скандални неща – за използвани нарочно хакери, разпростаняващи дезинформация в подкрепа на Тръмп по време на кампанията и действащи от Пловдив, както и за наемани от Тръмп проститутки в хотел "Риц Карлтън" в Москва, които му правели шоу с уриниране – т.нар. "златни душове", а руските специални служби имали запис.

Стийл е бил нает със специалната задача да проучи има ли връзки между Тръмп и приближените му с Русия. Той е работил през компанията Fusion GPS, която е създадена от бивши брокери от "Уолстрийт". На Fusion GPS е било плащно до последния ден преди същинските избори, като тя е започнала работа през април, 2016 година. По това време Тръмп все още се бореше за официалната номинация на Републиканската партия и всъщност Fusion GPS е трябвало да търси компроментираща информация за съперника на Хилари Клинтън, който и да е той.

Досието, изготвено от Стийл, стана обект на разследване от страна на Конгреса. Работещи за Конгреса следователи подадоха официална молба да бъде разкрито кой е платил за създаването на досието, но Prekins Coie я оспориха в съда. Точно във връзка с това оспорване се появи и писмото на Матю Джерингър.

От Националния комитет на демократите, който всъщност е техният управляващ орган, побързаха да се оправдаят, че председателят на комитета Том Перес е избран на поста едва през миналата година и не е бил в течение с дейността на Стийл и подготвянето на досието за Тръмп.

ЦРУ: Русия разполага с повече от един записи на Тръмп със сексуален характер

ЦРУ смята, че Русия разполага с повече от един записи със сексуален характер на бъдещия американски президент Доналд Тръмп. Според инф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com