Дъщерята на Рейгън критикува: Да, г-н Тръмп, думите имат значение

2533
Дъщерята на Рейгън критикува: Да, г-н Тръмп, думите имат значение

Пати Дейвис, дъщерята на бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, сериозно разкритикува кандидата за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп за изказването му, с което намеква за убийството на опонента си от демократите Хилари Клинтън.

Роналд Рейгън е президент, избран от редиците на републиканците, и заемал поста държавен глава на САЩ от 1981 до 1989 г., като остава едно от емблематичните лица на партията. Още в първата година от президентството му има опит за покушение спрямо Рейгън. На 30 март 1981 г. той, прессекретаря му Джеймс Брейди, а и две други лица са простреляни от Джон Хинкли Мл.

"Към Доналд Тръмп: Аз съм дъщерята на човек, който беше прострелян от някой, който е получил вдъхновение от филм, някой, който вярваше, че ако убие президента актрисата от онзи филм ще го забележи“, пише Пати Дейвис в профила си във Facebook.

Тръмп смята, че Обама е е създателят на "Ислямска държава"

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини днес настоящия държавен глава, демократа Барак Обама, че е създал ...

“Вашият нагъл и ужасяващ коментар за „хората на Втората поправка“ се чу по света. Той беше чут от здравомислещи и свестни хора, които потрепериха от вашата привързаност към словестно насилие. Беше чут и от вашите привърженици, много от които радостно и ядосано крещят „Затворете я!“ по време на вашите кампании.

Беше чут от човека, стоящ сам в стая, затворен в своите тъмни фантазии, който вижда необузданото насилие като път да сложи своя отпечатък върху света; и просто търси идеи.“, продължава още дъщерята на Рейгън, който през 1981 г. е ранен в белия дроб, като куршумът пропуска сърцето му само на 3 сантиметра.

"Да, г-н Тръмп, думите имат значение. Но вие знаете това, което прави всичко това още по-ужасяващо“, завършва Пати Дейвис.

 

Президентът Тръмп и краят на Запада

Беше странен ден за Естония, когато малката балтийска страна влезе във фокуса на напрегнат дебат по време на президентската кампания в ...

В изказване от вчера Тръмп намекна, че поддръжниците му могат да спрат Хилари Клинтън, като използват правото си да притежават и използват огнестрелни оръжия. То е гарантирано от Втората поправка в американската Конституция.

"Хилари иска по същество да отмени Втората поправка. Между другото, ако започне да избира съдиите (в Конституционния съд), няма нищо, което да можете да направите. Въпреки че за хората, които подкрепят Втората поправка, може би има. Не знам. Би било ужасен ден, ако Хилари може да назначава съдиите си. Сега сме наравно и виждате какво се случва, заяви Доналд Тръмп на предизборен митинг в щата Северна Каролина.

Опонентите на милиардера посочват, че той подстрекава привържениците си към използването на насилие спрямо кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън. Тръмп обаче коментира, че единствено призовава хората, които подкрепят Втората поправка, да гласуват масирано на изборите през ноември.

На снимката: Роналд Рейгън

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com