Какво каза Тръмп, след като заповяда атаката срещу Сирия (ВИДЕО)

3646
Какво каза Тръмп, след като заповяда атаката срещу Сирия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Американски ракети удариха военновъздушна база на правителствените сили край сирийския град Хомс в отговор на ужасяващата химическа атака от вторник в малко градче в Северозападна Сирия, убила мъчително близо 100 души, сред които деца, предаде Ен Би Си.

САЩ са изстреляли 59 ракети "Томахоук" (Tomahawk) по сирийската военновъздушна база "Шейрат", за която се твърди, че са излетели самолетите с отровното вещество, поразило местното население в Хан Шейхун. Изстрелването е извършено от два американски самолетоносача в Средиземно море около 3-4 часа българско време.

Американското посолство у нас публикува пълния текст на изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп преди въздушната атака срещу Сирия.

Анкара: Ударът на САЩ в Сирия може да помогне за постигане на мир

Ракетният удар на САЩ в Сирия може да има положително влияние върху мирния процес в страната, заяви по Fox TV вицепремиерът на Турция Н...

Публикуваме пълен текст без редакторска намеса:

Мои американски приятели, във вторник сирийският диктатор Башар ал-Асад предприе ужасяващо нападение с химически оръжия срещу невинни цивилни. Използвайки смъртоносен невропаралитичен газ, Асад отне живота на беззащитни мъже, жени и деца. Това беше бавна и мъчителна смърт за толкова много хора. Дори красиви бебета бяха жестоко убити в това варварско нападение. Никога никое дете на Бога не трябва да приеживява такъв ужас.

Тази вечер разпоредих целенасочен военен удар срещу летището в Сирия, откъдето започна химическата атака.

От жизненоважно значение за националната сигурност на Съединените щати е да предотвратят разпространението на използването на химически оръжия. Не може да се оспорва, че Сирия използва химически оръжия, нарушавайки задълженията си по Конвенцията за химическите оръжия и игнорирайки призивите на Съвета за сигурност на ООН.

Вижте видео от атаката на САЩ срещу Сирия

Бойни кораби на САЩ в Средиземно море изстреляха тази нощ над 50 крилати ракети "Томахоук" по правителствени цели в Сирия. ова е първо...

Опитите за промяна на поведението на Асад през последните години се провалиха драматично. В резултат на това се задълбочава бежанската криза и страните в региона продължават да се дестабилизират, заплашвайки САЩ и съюзниците им.

Тази вечер призовавам всички цивилизовани нации да се присъединят към нас в стремежа ни да сложим край на клането и кръвопролитията в Сирия, а също и на всеки вид тероризъм. Молим за Божията мъдрост, когато се изправяме пред предизвикателството на размирния ни свят. Молим се за живота на ранените и за душите на починалите. Надяваме се, че докато Америка отстоява правосъдието, накрая мирът и хармонията ще надделеят.

Лека нощ. Бог да благослови Америка и целия свят. Благодаря ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com