Канада арестува двама братя заради организация на терористична клетка

12466
Канада арестува двама братя заради организация на терористична клетка
Снимка: Gettyimages

Канадската полиция е арестувала двама братя по обвинения, свързани с тероризъм. Акцията беше проведена само три месеца, след като Канада преживя две свързани с ислямизма нападения, едното от които срещу националния парламент, предаде АФП.

Срещу Аштън Карлтън Лармонд и Карлос Лармонд са повдигнати обвинения за дейности, свързани с тероризма. Според съобщението на полицията и двамата са 24-годишни и вероятно са близнаци, пише БГНЕС.

Карлос е бил арестуван на международното летище на Монреал точно преди заминаването си "в чужбина с терористични намерения", съобщава полицията. Аштън пък е обвинен в "подпомагане на терористична дейност" и участие в терористична група.

"Днешният арест говори за способността ни да се справим със заплахата, която е многолика и постоянно развиваща се", заяви Джеймс Мализиа, представител на полицията.

Турските служби спряха опит за атентат в голям търговски център

При спецакция на турската полиция и разузнавателната агенция МИТ в Истанбул бе предотвратен опит за терористично нападение срещу голя...

Във връзка с ареста на двамата братя медиите в Канада припомнят, че през октомври двама войници бяха убити при две отделни нападения в страната. При единия от случаите войникът беше убит, докато стоеше на пост пред военен мемориал в Отава. След това нападателят Майкъл Зехаф-Бибу нахлу в парламента и влезе в престрелка с полицията, преди да бъде убит. При другия случай 25-годишният Мартин Котюр-Рульо, чието име е беше в списъка за заподозрени екстремисти, прегази с колата си двама войници, при което уби единият. След това терористът беше застрелян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com