Кой ще се изправи срещу Обама?

4501
Кой ще се изправи срещу Обама?
Републиканците в Айова избират предпочитания от тях кандидат за битка със сегашния президент

Избирателите от Републиканската партия в американския щат Айова решават кой предпочитат да се изправи срещу демократа Барак Обама на президентските избори през ноември. За републиканската номинация ще се борят седем претенденти: Мит Ромни, Рон Пол, Рик Санторум, Нют Гингрич, Рик Пери, Мишел Бакман и Джон Хънтсман.

Погледите на цялата страна са обърнати към Айова, но на практика решението ще вземе ограничен електорат - между 120 000 и 150 000 републикански избиратели от щата ще изразят волята си на 1774 партийни събрания, на които всеки може да изкаже мнение, предаде БНР. Самите претенденти, лично или представени от свои привърженици, от доброволци или местни лидери, също ще участват в събранията.

Според публикувано в събота допитване до 600 републикански избиратели в Айова, 24% са изразили намерение да гласуват за Мит Ромни. Рик Санторум бележи значителен напредък и се нарежда втори. Намерение да го подкрепят изказват 21% от анкетираните. Трети остава Рон Пол с 18%. Съгласно анкетата обаче 41% от запитаните може да променят мнението си, което показва неяснотите в републиканския лагер.

Според Франс прес, победа в Айова не гарантира партийна номинация, но значително увеличава шансовете на победителя. Загубата в щата обаче може да се окаже решаваща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка