Лекар, критикувал Тръмп заради поведението му като заразен с COVID-19, загуби работата си засега

4641
Лекар, критикувал Тръмп заради поведението му като заразен с COVID-19, загуби работата си засега
Снимка: Getty Images/Guliver

Д-р Джеймс Филипс, лекар в спешното отделение в Националния военномедицински център "Уолтър Рийд", беше отстранен от поста си, след като публично разкритикува "рейда" с кола на президента Доналд Тръмп, когато той беше приет в болница, след като му беше поставена диагноза "коронавирус", съобщава БГНЕС, позовавайки се на CNN.

Началникът на катедрата па "Медицината при бедствия" в университета Джордж Вашингтон е бил подслушван от "Уолтър Рийд". Той е отстранен от графика на военната болница, след като разкритикува президента, който се лекуваше за COVID-19 в болницата, за това, че води своето обкръжение и тайните служби на обиколка с кола пред болницата, за да поздрави своите привърженици през октомври, каза пред CNN източник, запознат със ситуацията. Той ще продължи работата си в Медицинското училище на Джордж Вашингтон.

Прогнозите на Баба Ванга за 2021 г. - от лек за рак до болест на Тръмп

Баба Ванга, с истинско име Вангелия Гущерова, беше наречена „Нострадамус на Балканите“ заради нейните предсказания, ко...

Филипс е работил последната си смяна в болницата в неделя и е написал в Туитър, че ще "пропусне пациентите". Той благодари и на болничния персонал за подкрепата.

"За мен е чест да работя там и се радвам на нови възможности. Стоя зад думите си и не съжалявам за нищо", написа той.

Националният военномедицински център "Уолтър Рийд" каза в официално изявление, че "никой не е взел решение" в болницата да премахне Филипс от графика.

"Както може би знаете, д-р Филипс е работил като договорно нает служител в Националния военномедицински център "Уолтър Рийд", който предоставя изисквания за наетите служители на агенцията за набиране на персонал. Агенцията за подбор на персонал след това работи с наетите служители, за да определи индивидуални графици", казаха от болницата.

Спад при хоспитализираните с коронавирус, но смъртността пак тръгна нагоре

За последните 24 часа в България са регистрирани 337 нови заразени с коронавирус при направени 2369 теста. Това показват данните на Еди...

"Напълно излишно" турне на "политически театър", каза лекарят за разходката на Тръмп извън "Уолтър Рийд". Той смята, че Тръмп излага живот на риск за "политическия театър", което беше споделил в публикация в Twitter през октомври, но след това публикацията беше махната.

"Този президентски джип е не само устойчив на куршуми, той е херметически затворен срещу химическа атака. Рискът от предаване на covid-19 на закрито е толкова висок, колкото и извън медицинските процедури. Безотговорността е изумителна. Мислите ми са към Тайните служби, принудени да участват. Всеки човек в превозното средство по време на това напълно ненужно пътуване с президентска кола сега трябва да бъде поставен под карантина за 14 дни. Те биха могли да се разболеят. Те биха могли да умрат. За политическия театър. Поръчано от Тръмп да изложи живота си на риск заради театъра. Това е лудост", написа тогава лекарят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Групата Green Day хедлайнер на концерт на ООН (СНИМКА)

Огнен ад: Пожар опустоши строящ се небостъргач (ВИДЕО)

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com