Мадуро: САЩ ще платят скъпо, че обявиха Венецуела за заплаха

16117
Мадуро: САЩ ще платят скъпо, че обявиха Венецуела за заплаха
Снимка: Gettyimages

Решението на Вашингтон да обяви Венецуела за заплаха за националната сигурност ще излезе "твърде скъпо" на правителството на САЩ. Това заяви президентът Николас Мадуро на митинг по време на "антиимпериалистическа марш" в столицата Каракас.

"Съединените щати направиха най-сериозната историческа грешка, която ще им струва скъпо", каза Мадуро. Според него, решението на Белия дом да обяви Венецуела за заплаха за Съединените щати "е най-агресивното и несправедливо" от онези, които някога са били предприемани по отношение на южноамериканската страна.

Мадуро иска специални пълномощия за действия срещу САЩ

Президентът на Венецуела Николас Мадуро поискал от парламента да му бъдат предоставени "специални пълномощия", за да "противодейства на...

"Единствената заплаха за народа на САЩ са решенията на собствените му управници, които провеждат курс на войната", посочи венецуелският лидер.

По-рано Барак Обама изрази мнение, че Венецуела е "извънредна заплаха" за националната сигурност на САЩ. Той също така обяви санкции срещу седем венецуелски представители, които Вашингтон обвинени в участие в съпричастие в нарушаване на човешките права по време на антиправителствените демонстрации, които се проведоха в южноамериканската страна през миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com