Минусови температури на Хаваите и във Флорида

49699
Минусови температури на Хаваите и във Флорида
Снимка: Getty

Страхотните студове в САЩ продължават, като температурните рекорди в отрицателната част на термометъра продължават да се множат.

В Слънчевия щат Флорида температурите паднаха до нула и под нула градуса по Целзий. Отрицателни температури бяха отчетени дори на Хаваите, където бяха регистрирани минус 7 градуса на върха на спящия вулкан Мауна Кеа, информира 24 часа, позовавайки се на АФП.

САЩ готови да евакуират спортистите си от Сочи

Отчитайки възможността за нападения и терористични атаки по време на Зимните олимпийски игри в Сочи, от американската Асоциация по ски ...

Градчето Хел ( на английски означава ад) в щата Мичиган буквално замръзна, като температурите там паднаха до минус 26 градуса. В Сентрал парк в Ню Йорк бе подобрен вековен рекорд по ниска температура за 7 януари, предаде Франс прес. Във вторник сутринта в парка бе регистрирана температура от минус 15,5 градуса. Предишният е минус 14,4 градуса от преди 118 години.

В Индианаполис поради снеговалежа е наложена пълна забрана за автомобилно движение. Нарушителите ще се наказват с арест. Заради времето за 4 дни досега са отменени повече от 11 хиляди полета в САЩ.

Глобалното затопляне е съществена причина за необичайните студове в САЩ, твърдят специалисти. Полярният вихър се обяснява с влиянието на т.нар. арктическо усилване. Снегът и ледът се топят с безпрецедентна скорост около Арктика. В сравнение с леда водата отразява много по-малко слънчевата светлина. Този процес затопля северната полярна част на планетата по-бързо. Разликата в температурата между Арктика и средните ширини задейства въздушни течения, известни като джетстрийм, влияещи на времето в САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com