Насилието в Мексико отново гони рекордни равнища

1628
Насилието в Мексико отново гони рекордни равнища
Снимка: Getty Images/Guliver

Единайсет души бяха убити от въоръжени нападатели в централната част на Мексико по време на детски празник, съобщиха властите. Драмата се разиграла в щата Идалго в северната част на страната.

Според свидетели четирима души нахлули в къща, пред която била поставена бяла тента за гости на празника. Разстреляни били седем мъже и четири жени. Живи останали три деца.

Десетки загинали в Мексико след престрелка между наркокартели

Най-малко 14 души са били убити при сблъсъци между силите на реда и престъпни банди в щата Чихуахуа, Северно Мексико, предаде БГНЕС. С...

Едно от децата разказало по-късно, че маскираните с качулки убийци били с полицейски униформи. Те застреляли последователно всички възрастни в къщата, посочва ежедневникът „Екселсиор”. Според друга медия сред жертвите има и две деца.

От няколко месеца насилието в Мексико се увеличи значително. Според наблюдатели това е свързано с борбата между наркотрафикантите, отбелязва още БГНЕС.

Припомняме, че печален рекорд на убийства бе регистриран през май – 2186 души загубиха живота си по насилствен начин, сочи официалната статистика. Това е и най-високият брой от 20 години насам - откакто този показател се следи официално.

От началото на войната срещу наркокартелите, започната от мексиканското правителство през 2006 година, насилието е взело над 200 000 жертви – убити или изчезнали безследно в страната.

Гигантски храм на ацтеките бе открит в Мексико Сити (Видео)

Гигантски храм на ацтекски бог на вятъра и зала, в която ацтеките са играли кървави игри с топка, бяха открити в центъра на Мексико С...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка