Обама наложи вето на законопроект, свързан с реформи в здравната система

3889
Обама наложи вето на законопроект, свързан с реформи в здравната система
Снимка: Gettyimages.com

Президентът на САЩ Барак Обама наложи вето на законопроект за отмяна на редица важни разпоредби на здравната реформа, която е може би основното вътрешнополитическо постижение на сегашната американска администрация.

Според Белия дом с това решение са запознати лидерите на Конгреса на САЩ, по-голямата част, от които принадлежат на Републиканската опозиция.

Камарата на представителите одобри документ за отмяна на ключовите разпоредби на програмата за задължителното здравно осигуряване, получила от американците неофициалното име „Обамакеър”.

Президентът веднага предупреди, че ще наложи вето на документа и го направи. Според него законопроектът "ще отнеме от значителния напредък, постигнат в подобряването на системата на здравеопазване в Америка."

„Обамакеър” предвижда задължително здравно осигуряване за всички жители на страната. Противниците на идеята смятат, че това ще доведе до сериозни разходи в здравната система, както и до неблагоприятни промени в застрахователния пазар, включително оттегляне от някои компании. Според последните официални данни, разходите за медицински грижи в САЩ са се увеличили през 2014 г. с 5,3%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка