Обама разпореди ускоряване на визите за чуждестранни туристи

3546
Обама разпореди ускоряване на визите за чуждестранни туристи
Искам Америка да бъде дестинация номер едно в света, настоя президентът

Президентът на САЩ Барак Обама разпореди да бъде ускорен процесът на издаване на визи за чуждестранни туристи, предаде Ройтерс.

"Искам Америка да бъде туристическа дестинация номер едно в света", заяви лаконично Обама, цитиран от БТА.

Обама и "Окупирай" Уолстрийт" почетоха Мартин Лутър Кинг

Барак Обама заедно със семейството си бе начело на проявите в памет на бореца за граждански права и свободи Мартин Лутър Кинг, който а...

Той каза това в развлекателния парк "Дисни уърлд" във Флорида - щат, чиято икономика е силно зависима от туристическия сектор. Флорида, където републиканците и демократите имат почти изравнени позиции, ще е от ключово значение на предстоящите през ноември президентски избори в Съединените щати, на които Обама ще се бори за преизбиране.

Президентът се пошегува, че посещението в парка ще даде рядка възможност на неговите дъщери Саша и Малия да го ревнуват. Очарован съм да се видя с Мики Маус, "винаги е приятно да срещнеш световен лидер, който има по-големи уши от теб самия", каза в същия тон Обама. Ускореното издаване на визи има за цел да бъдат привлечени най-вече богати посетители от Китай и Бразилия с цел подпомагане на туризма и създаване на работни места.

Туристическият бранш и бизнес групи в САЩ отдавна призовават за облекчаване на процеса на издаване на визи, който бе затегнат след атентатите на 11 септември 2001 г. Чуждестранните посетители са донесли през 2010 г. на Съединените щати приход от 134 милиарда долара, което превръща туризма в най-големия сектор в сферата на услугите. Очаква се броят на туристите от новите икономически сили с нарастваща средна класа, като Китай, Бразилия и Индия, да се увеличи рязко през идните години.

Обявената днес реформа предвижда увеличаване през тази година с 40 процента на капацитета за издаване на визи с цел посещение на граждани на Китай и Бразилия, опростяване и ускоряване на процеса, включване на Тайван в списъка с държавите, чиито граждани не се нуждаят от визи, за да посетят Съединените щати, и създаване на междуведомствен екип, който да отправи препоръки за развиване на туризма.  

Белият дом беше отцепен

Властите отцепиха Белия дом, след като през оградата на резиденцията на американския президент беше хвърлена димна бомба, съобщи Ройтер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com