X
 
 

Обявиха най-приятелския град за вегани

825 0
Обявиха най-приятелския град за вегани
Снимка: Getty Images/Guliver
Начинът на живот без употреба на животински продукти става все по-популярно, но не винаги е лесно да се намери заведение за хранене с веганска храна. Все пак има градове, които са помислили и за това. Вижте кои са най-приятелски настроените към вегани.

Лондон е обявен за най-добрата дестинация за вегани в света за втора година, пише британският вестник The Guardian . Берлин, Ню Йорк и Лос Анджелис също са класирани високо в списъка за 2019 година.

1 ноември - Световен ден на веганството

Автор на думата „веган“ е британецът Доналд Уотсън, който я образува от английската дума vegetarian, използвайки началото и...

Дом на 125 вегански ресторанта, включително заведение за хранене, които предлагат пържено пилешко месо на растителна основа, суши и пица. Идеята за“ Лондон без месо“ навлиза през последните години. През 2017 година той беше първият град в списъка на Happy Cow, който притежава 100 напълно вегански ресторанта, което не е изненадващо за град със собствен веган фризьорски салон, предаде агенция Фокус.

В списъка Happy cow градовете се класират според три фактора: броят на ресторантите за вегани в радиус от пет мили от най-гъстата зона за вегански ресторанти във всеки град; броят на ресторантите с веганско, вегетерианско или зеленчуково меню в същия радиус от пет мили; и впечатлението на Happy Cow за цялостната веганска приветливост на всеки град.

„Веганизмът продължава да се превръща в основен начин на живот в Лондон и този град извежда веганството на ново ниво“, казва Кен Спектор, съавтор на списъка на Happy Cow.

Освен ресторанти, Happy Cow също препоръчва Лондон заради изобилието от подходящи за вегани сергии, пекарни, кафенета.

Ще спаси ли веганството планетата ни?

Екологичната криза поставя под съмнение съдържанието на нашите чинии. Трябва ли да намалим употребата на месо, мляко или риба, за да сп...

Според The Vegan Society броят на веганите в Обединеното кралство е нараствал с четири пъти от 2014 до 2019 година, достигайки до 600 000. При сегашния темп на растеж се предвижда, че веганите и вегетерианците ще съставят една четвърт от населението до 2025 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално