ООН: Към 2019 броят на безработните по света ще бъде 212 млн.

11566
ООН: Към 2019 броят на безработните по света ще бъде 212 млн.
Снимка: Getty Images / Guliver

Безработицата в световен мащаб ще нарасне с 11 млн. през следващите пет години. Това се отчита в доклад от Международната организация на труда към ООН.

През 2019 г. хората без работа по света ще достигнат 212 млн., докато до сега те са били 201 млн. Сред причините за тенденцията е бавният икономически растеж, информира АФП.

Всеки трети висшист без работа е икономист или юрист

Почти всеки трети от висшистите без работа у нас е икономист, юрист или с диплома от обществените науки като философия, социология, пуб...

"Световната икономика продължава да расте със слаби темпове и това има ясни последствия", каза Гай Ридър, ръководител на организацията. Според доклада до 2019 г. трябва да бъдат създадени 280 млн. работни места, за да се преодолее безработицата, създадена от финансовата криза, която започна през 2008 г. "Това означава, че кризата със заетостта далеч не е приключила и няма място за задоволство", каза още Ридър.

В някои страни като САЩ, Япония и Великобритания се наблюдава намаляване на безработица, но нейните нива все още остават притеснителни дори и в развити страни от Европа.

Най-засегнати от липсата на работа са хората на възраст от 15 до 24 години, като младежката безработица достига 13% през 2014 г., което е почти три пъти стойността й при по-възрастните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка