Осъдиха млада американка, помагала на „Ислямска държава“

14260
Осъдиха млада американка, помагала на „Ислямска държава“
Снимка: Getty Images / Guliver

Млада жена от американския щат Колорадо бе осъдена на четири години в затвор, след като се призна за виновна по обвинения, че е помагала на джихадистката групировка „Ислямска държава“. Това съобщава BBC.

19-годишната Шанън Конли наскоро приела исляма. Тя бе заловена още през април, докато се качвала на самолет за Турция. Планирала оттам да премине в Сирия, където да се омъжи за боец на ислямистката организация.

Кюрдите атакуват "Ислямска държава" в Северен Ирак

Днес кюрдските сили за сигурност са започнали офанзива срещу джихадистката групировка „Ислямска държава” в Северен Ирак. П...

Прокурорите предложили на Конли намаляване на присъдата (първоначално се очаквало тя да бъде пет години затвор), ако им съдейства с информация за „Ислямска държава“. Момичето, което вече нарича себе си Халима, заяви в съда, че съжалява за своите действия.

Преди ареста Шанън е работила като асистентка на медицинска сестра. Тя планирала да се венчае за тунизиеца Юсур Моелхи, член на ИД, с когото се запознала онлайн. ФБР я заподозряло във връзки с групировката, когато в продължение на известно време тя търсела и прерисувала сградни планове на църква в Денвър, вероятно обект на евентуален атентат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com