Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия ще печели още и още територии, ако войната продължи: Мъск с прогноза

31 март 2024, 15:31 часа • 13399 прочитания

Собственикът на "Х" Илон Мъск заяви в своя публикация в социалната мрежа, че Русия "със сигурност ще получи повече територии, отколкото има днес", предава Sky News.

В изявление в X изпълнителният директор на Tesla заявява, че е "трагична загуба на живот за Украйна да атакува по-голяма армия, която има отбрана в дълбочина, минни полета и по-силна артилерия".

Той твърди, че неговата "препоръка преди една година е била Украйна да се укрепи и да приложи всички ресурси за отбрана".

"Няма шанс Русия да завладее цяла Украйна, тъй като местната съпротива на запад би била изключителна, но Русия със сигурност ще спечели повече земя, отколкото има днес", пише той.

Още: Русия взема пример от Украйна за дроновете, руски ракети спряха тока на Одеса (ВИДЕО)

"Колкото по-дълго продължава войната, толкова повече територии ще печели Русия, докато не удари Днепър, който е труден за преодоляване. Ако обаче войната продължи достатъчно дълго, Одеса също ще падне", прогнозира Мъск.

По-нататък той посочва, че остава открит въпросът дали Украйна ще загуби целия си достъп до Черно море. "Препоръчвам да се постигне споразумение чрез преговори, преди това да се случи", добавя той.

Още: Украински военни се оплакват колко по-бавен е интернетът от Starlink и как не могат да се свържат

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес