Руският адвокат от срещата с Тръмп-младши е готова да свидетелства пред Конгреса

4359
Руският адвокат от срещата с Тръмп-младши е готова да свидетелства пред Конгреса
Снимка: Getty Images/Guliver

Адвокат Наталия Веселницкая, която беше в центъра на скандал заради срещата си с големия син на американския президент Доналд Тръмп-младши, заяви, че е готова да свидетелства пред американския Конгрес.

Веселницкая е провела среща с Тръмп-младши по време на предизборната президентска кампания през юни миналата година, на която се е очаквало той да получи уличаваща информация от руското правителство за съперницата на баща му Хилари Клинтън.

WikiLeaks пусна документ с намек, че Хилари Клинтън е получила незаконно спечелени пари

Какъв е тайният документ, който руската адвокатка Наталия Вецелницкая е искала да изтъргува на среща със сина на сегашния американски п...

От имейли, разпространени от самия Тръмп-младши, става ясно, че „руски правителствен адвокат“ ще му осигури информация срещу Клинтън. По време на срещата са присъствали още мениджърът на кампанията на президента Пол Манафорд и неговия зет Джаред Къшнър.

Веселницкая от своя страна отрече твърденията, че е работила за руското правителство, а според сина на президента по време на разговора им не е била предадена никаква уличаваща информация.

В интервю за англоезичната руска телевизия RT адвокат Веселницкая заяви, че е готова да говори пред американския Конгрес за срещата си, но само ако сигурността й „бъде гарантирана“.

Срещата е последната глава от скандала за потенциалните връзки на хора около държавния глава с Москва по време на предизборната му кампания. Американското разузнаване обвинява руския президент Владимир Путин в това, че е одобрил провеждането на хакерски атаки и кампания по оказване на влияние върху изборите за президент от ноември 2016 г. – обвинения, които Кремъл категорично отхвърля.

8 души са присъствали на срещата на Тръмп-младши с руската адвокатка

Срещата на сина на президента на САЩ Доналд Тръмп с руската адвокатка Наталия Веселницкая е била в присъствието на поне 8 души, съобщи ...

В момента администрацията на Тръмп е разследвана както от Конгреса, така и от ФБР заради възможни връзки с Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...