САЩ и Куба възобновяват директните граждански полети помежду си

3988
САЩ и Куба възобновяват директните граждански полети помежду си
Снимка: Thinkstock

САЩ се споразумяха с Куба за възобновяване на редовни самолетни полети между двете страни.

Споразумението за възобновяване на редовните търговски авиополети между двете страни бе постигнато във Вашингтон и позволява започването на преговори между държавните кубински и американски авиокомпании, предаде БГНЕС. Те ще се провеждат в продължение на още няколко месеца и до момента все още не е известна точната дата за излитането на първите самолети. Готовност за възобновяване на полетите между двете страни вече са заявили няколко американски авиокомпании.

Обама заяви, че е готов да посети Куба

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че е готов, при определени условия, да посети Куба през последната година от своя мандат, предаде...

Да се стигне до Куба от САЩ сега може само чрез чартърни полети. На тях действат строги ограничения, включително и за количеството багаж. По данни на САЩ, във връзка с възстановяването на политическите отношения броят на пътниците от САЩ за Куба се е увеличил тази година с 50%. Преди година, на 17 декември, властите на САЩ и Куба заявиха начало на процеса на възстановяване на политическите отношения, а на 20 юли бе възобновена работата на посолствата в столиците на двете страни.

Отменени бяха редица ограничения в търговията между тях. САЩ разрешиха експорта в Куба на редица забранени по-рано стоки, включително мобилни телефони и компютърна техника. В същото време остават в сила ограничения на законодателно ниво. Пълна отмяна на търговското ембарго, действащо от 1962 г., може да реши само Конгресът на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com