X
 
 

САЩ искат нов ядрен баланс

2451 11
САЩ искат нов ядрен баланс
Снимка: Getty Images/Guliver
САЩ смятат, че по въпроса за удължаването на договора за ограничаването на стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ-3) трябва Китай да бъде включен в преговорите, а също да се вземат пред вид всички руски ядрени оръжия.

Това даде да се разбере зам. -председателят на Комитета на началник щабовете (КНШ) на американската армия генерал Джон Хайтън в реч в Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS), предаде БГНЕС.

Въпреки очакванията - Тръмп и Ким не се споразумяха за ядреното разоръжаване

Втората среща между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп завърши без споразумение, съобщиха от Белия...

„Това е много, много важен въпрос, въпрос на сериозни обсъждания, които вървят не само в Пентагона, но и в Белия дом. Бих искал да разкажа за структурата на проблема. Смятам, че договорът е добър документ. Договорът ни дава възможност да разберем руските ядрени сили благодарение на режима на верификация”, изтъкна генералът, цитиран от tass.ru.

Но той продължи, че са налице и редица негативни моменти. „Ядрените въоръжения вече не са двустранен проблем, това е многостранен проблем. Китай развива (въоръжения) по-бързо от всеки друг в света. Затова трябва да обсъдим с Китай какво ще правим. По-добре е да започне по-рано, отколкото късно”, посочи Хайтън. По думите му при отсъствие на преговори, страните могат да се сблъскат с перспективата за конфликт.

Друг проблем на "Стратегическото командване, на страната и света" е, че редица руски оръжия излизат извън договора, смята генералът. „Това са не само крилатите ракети, торпедата… Това са хиляди ядрени оръжия с малка мощност, които са разположени и не попадат под договора. Трябва да сме уверени, че когато седнем с Русия край масата за преговори, ще говорим за всички ядрени въоръжения”, заяви командващият.

През ноември м.г. Доналд Тръмп заяви, че САЩ биха искали да подпишат с Русия, Китай и може би с още няколко държави ново споразумение в сферата на оръжейния контрол. Предполага се, че той може да замени руско-американския договор СНВ-3. 

Русия подкрепя превръщането на Договора за ликвидация на ракети в многостранен

В продължение на много години Русия подкрепя и продължава да се застъпва за превръщането в многостранен на Договора за ликвидация на ра...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Искат и ще го направят!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Никаква връзка със здравия разум нямат краварчетата....... Продължават да ръчкат в бурето със барут упорито.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да направиш най-колосалният външен дълг от над 25 трилиона като тая американска кочина и сбирщина......мухааааа
 • пправилно е казал айетолаха 6 пправилно е казал айетолаха преди 1 месец Профил на трол?
  Смърт на саш , израйл и пуделите им!
 • Вангелия Сляпата... 5 Вангелия Сляпата... преди 1 месец Профил на трол?
  Америка ,ке падне!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Прав е Аятолаха. Невменяеми са клоуните на Ротшилдите.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  АМЕРИКА Е КЛОКАТА НА БЕЛИЯТ СВЯТ - 50% ДИАБЕТИЦИ /ОФИЦИАЛНИ СТАТИСТИКИ/ ,САМО В ЧИКАГО ЗА 24 ЧАСА СТАВАТ ПОВЕЧЕ УБИЙСТВА ОТ СИРИЯ, ИРАК И ИРАН ЗАЕДНО
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Щом краварите мрънкат е явно, че са идиоти. Хайде дони, запали светчето! Знам, че го желаеш.
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Сащ искат ядрен апокалипсис на Планетата. боб лазар е човек който твърди , че е работил в Зона 51. Място което пи принцип не съществува. Място което се контролира не от Сащ , а от онези в метерологичният балон катаСТРОФИРАЛ край Розуел през 1947. Разбира се , че също не съществуват. Но същият казва , че този балон е изграден от Елемент 115 през 1981г. Същият елемент е открит Обаче през 2013
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , пък през 2016 онези за дето НЯМА никакви доказателства за тяхното съществуване спасиха Русия от пълна катастрофа . Челябинският метероит беше раздробен до прах , а пораженията щяха да са жестоки. От кадрите ясно се вижда. Не е ясно дали са същите като онези в метерологичният балон / Розуел/ ,но най вероятно не са.
  : 8 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И сега тук отново най вероятно ще дойдат лумпените прозти соросоиди и ще започнат да дращят техните си изпр*жнения.Но , по хората с по високо айкю знаят , че нещата са изключително сериозни. Тези Съучастниците на Сащ и тяхното желание за Ядрен апокалипсис , не че и каракачанов или борисов или борис джонсън не са , но те са на друго ниво просто.
  : 8 !
Нагоре