Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ може да прехвърлят ракети ATACMS на Украйна следващата седмица

22 април 2024, 01:45 часа • 6163 прочитания

Ръководителят на Комисията по разузнаване на Сената на САЩ Марк Уорнър заяви, че Украйна може да получи нова партида оръжия още следващата седмица. Доставката ще е в съответствие със законопроекта, приет от Камарата на представителите в събота вечерта. Пакетът от помощи включва, наред с други неща, тактически ракети ATACMS.

Още: Куп ракети ATACMS удариха в Крим: Източник на Путин предупреди за по-голяма цел (ВИДЕО)

"Бяхме информирани, че веднага след като президентът на САЩ Джо Байдън подпише законопроекта, уверявайки се, че Конгресът си върши работата, тези оръжия ще бъдат изпратени до края на седмицата", заяви сенаторът пред телевизия CBS. Според сенатора пакетът от помощи ще включва оръжия с далечен обсег, включително ракети АТАСМС, което е разписано в законопроекта, предава БГНЕС.

Още: САЩ ще дадат на Украйна нови ракети ATACMS с по-голям обсег?

Ден по-рано контролираната от републиканското мнозинство Камара на представителите на САЩ прие цялостен законопроект, който включва прехвърляне на замразени руски активи на Украйна, както и предоставяне на военна помощ на Украйна, Израел и Тайван. Според законопроекта 61 млрд. долара ще бъдат изразходвани за военните нужди на Украйна.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес