САЩ отхвърлиха обвиненията на Асандж

5543
САЩ отхвърлиха обвиненията на Асандж

Основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асандж прави голословни твърдения по адрес на САЩ, за да отвлече вниманието на обществеността от разследването на неговото дело в Швеция, заяви говорителят на държавния департамент Виктория Нуланд, цитирана от РИА Новости.

На 19 август Асандж за пореден път обвини САЩ, че организират „лов на вещици” срещу създателите на сайта и неговите привърженици по цял свят, допълва Фокус. Той призова американските власти да освободят тези, които пострадаха при опита да се „разкрие истината”, в частност военнослужещия Брадли Манинг, който в САЩ е обвинен, че е предал на „Уикилийкс” документи на американското правителство.

Чавес заплаши Великобритания с "радикален отговор"

Венецуелският президент Уго Чавес заплаши Великобритания с "много радикален отговор" ако британските власти нахлуят със сила в еквадорс...

„Той прави различни странни изявления по адрес на САЩ, въпреки че в същност неговият проблем с британското правителство е в това, дали той ще бъде изправен пред съд в Швеция по дело, което няма никакво отношение към „Уикилийкс”. То е свързано с обвиненията в сексуални престъпления. Асандж явно се опитва да отвлече вниманието от реалния проблем”, посочи Нуланд.

Редактор: Бойко Пеев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com