Саудитска Арабия заплашва Обама, че ще продаде активите си в САЩ

1917
Саудитска Арабия заплашва Обама, че ще продаде активите си в САЩ
Снимка: Gettyimages.com

Саудитска Арабия заплашва администрацията на президента на САЩ да разпродаде американски активи на стойност 750 милиарда долара. Целта на Рияд е да накара Обама да попречи Конгресът на САЩ да одобри законопроект, позволяващ американски съдилища да съдят саудитското правителство за причастност към терористичните атаки на 11 септември 2001 г., съобщи Си Ен Ен.

Според информация на телевизията представители на Пентагона и на държавния департамент провели поверително няколко срещи с членове на американския Конгрес и ги предупредили за извънредно тежките икономически и финансови последствия от подобен законопроект. Одобряването му би позволило запориране на банкови сметки и на други активи на Саудитска Арабия на територията на САЩ. Затова при появата на реална заплаха Рияд щял просто да разпродаде тези активи, включващи американски ценни книжа. За това администрацията на Обама била предупредена от външния министър на саудитското кралство Адел ал Джубейр при визитата му във Вашингтон миналия месец, уточнява Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС.

Русия убеждава Саудитска Арабия да намали производството на петрол

Руското министерство на енергетиката потвърди разговорите за регулиране на добива на петрол със Саудитска Арабия. Министърът на енергет...

ТВ каналът Фокс нюз допълва, че в следващите 60 дни президентът на САЩ щял да нареди да се вдигне грифа строго секретно върху 28 страници от заключението на разследването на терористичните актове на 11 септември 2001 г., където вероятно се съдържали сведения за връзка на Саудитска Арабия атаките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка