Стрелецът от Далас най-вероятно е планирал мащабен бомбен атентат

1289
Стрелецът от Далас най-вероятно е планирал мащабен бомбен атентат
Снимка: Getty Images/Guliver

25-годишният Мика Джонсън, който беше посочен като отговорен за убийството на петима полицаи в Далас в края на миналата седмица, е възнамерявал да извърши терористичен акт в много по-голям мащаб. Това заяви шефът на полицията в Далас Дан Браун.

В дома на ветерана от Афганистан полицаите са открили взривни вещества, както и наръчници за направа на бомби. Силите на реда смятат, че Джонсън е тренирал как да прави взривни устройства и как да ги детонира. Все още следователите се мъчат да разгдаят какво значат бувките RB, които атентаторът остави написани с кръв на стената преди да се самоубие след престралка с полицията.

Протест в Лондон срещу убийството на цветнокожи от полицаи в САЩ

Няколкостотин души протестираха тази вечер в Лондон срещу убийството на цветнокожи от полицаи в САЩ, предаде АФП. Демонстрацията беше п...

По думите на Браун Мика Джонсън се е целил в полицейските сили, защото е считал, че те се отнасят несправедливо с чернокожите в САЩ. Очевидно той е бил с помътнено съзнание, смята Браун. Полицейският шеф разкри, че Мика Джонсън изрично е искал да преговаря само с чернокож полицай.

Пред CNN Дан Браун разкри и, че е одобрил използването на робот с взрви в операцията срещу Джонсън, защото той се е прикрил толкова добре, че е нямало начин да не бъдат застрашени човешки животи, ако полицейски служители бяха опитали да стигнат до него. Бих го направил пак – уважавам мнението на критиците, но те не са на терен и не техният живот е поставен на риск, подчерта Браун.

В ДАЛАС ПОЛУДЯХА - СНАЙПЕРИСТИ УБИХА ЧЕТИРИМА ПОЛИЦАИ

„Преговаряхме с Джонсън почти два часа и той постоянно ни лъжеше, разиграваше ни. Питаше постоянно колко полицаи е успял да убие и дори пееше песнички. Чувствах, че съвсем скоро, само за част от секундата, ще вземе решение да почне да стреля пак по нас с идеята да убие колкото се може повече хора“, разказа полицейският шеф.

Полицията в Далас получи анонимни заплахи

Полицията в американския град Далас получи анонимни заплахи и взе извънредни мерки за безопасност, предадоха световните агенции. Запла...

Полицейският шеф обърна внимание и на настроенията срещу силите на реда в САЩ. „Полицаите рискуват всеки ден живота си срещу 40 000 долара годишно. Не сме перфектни – има полицаи, които не трябва да бъдат полицаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com