В Далас полудяха - снайперисти убиха четирима полицаи (ВИДЕО)

2650
В Далас полудяха - снайперисти убиха четирима полицаи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-вероятно двама души със снайпер са започнали да стрелят в Далас, Тексас и в следствие на стрелбата са загинали четирима полицаи, други осем са ранени, трима от които са в критично състояние. Единият починал е служител на реда, охраняващ метрото. Няма информация за пострадали цивилни, предаде NBC.

Според информация на Нова телевизия полицията в Далас е обградила паркинг на десет етажа, където се е скрил един от стрелците. Във Facebook се появи и аматьорски запис на стрелбата. На него се вижда как силите на реда са обградили сграда и се чуват поредица от изтрели, а полицаите са залегнали зад колите си. В крайна сметка обасадата е дала резултат и заподозреният е арестуван. Полицията в града разпространи и снимка на един от заподозрените стрелци – млад, чернокож мъж, който отива на протест с автоматично оръжие. По-късно беше съобщено, че той се е предал.

Полицията в Чикаго пусна видеа със случаи на полицейско насилие

Полицията в Чикаго публикува видеоклипове и други материали, отнасящи се до над 100 разследвания срещу нейни служители за превишаване н...

Стрелбата е връх на развихрилите се протести в САЩ, като особено тежко е положението в Минеаполис и Батън Руж. Недоволството избухна заради убийствата на чернокожи от полицаи. При първия инцидент жертвата е 37-годишният амбулантен търговец Алтън Стърлинг, застрелян в градчето Батън Руж – столицата на щата Луизиана. Той продавал дискове на паркинг на магазин със съгласието на собствениците. Във вторник (5 юли) обаче полицията получила анонимен сигнал от лице, което твърдяло, че е заплашено от мъж с пистолет. На паркинга били изпратени двама полицаи, последвало спречкване със Стърлинг, той бил прострелян и починал на място. При другия случай, станал в Минеаполис, щата Минесота, млад мъж е бил прострелян от двама полицаи пред очите на приятелката му. Инцидентът е станал по време на рутинна пътна проверка в сряда около 21 часа. По-късно мъжът е починал от раните си в болница, съобщава източник от полицията.

Във Вашингтон протестна акция заради новите случаи събра около хиляда души. Fox News показва безредиците в Далас и протестите в Ню Йорк, където всичко е относително спокойно. Според CNN в Далас са прозвучали над 20 изстрела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com