Тилърсън не спомена Тръмп и при сбогуването си

1016
Тилърсън не спомена Тръмп и при сбогуването си
Снимка: Getty Images/Guliver

Напускащият поста държавен секретар не спомена нито веднъж президента Доналд Тръмп в прощалното си слово към екипа на външполитическото ведомство на САЩ. Той стори същото и когато говори пред медиите точно след като беше уволнен.

"Това може да бъде един много оживен град", каза той за Вашингтон пред група от няколкостотин дипломати и държавни служители, които се бяха събрали във фоайето на държавния департамент, за да го изпратят, предаде БГНЕС. "Но не е нужно да избирате да участвате в това", добави той, предизвиквайки аплодисменти. "Всеки от нас може да избере какъв човек иска да бъде, начина, по който искаме да бъдем третирани и начина, по който ще се отнасяме към другите".

Белия дом уволни и заместник на Тилърсън заради коментар

Белия дом реши да уволни зам.-държавния секретар на САЩ по публичната дипломация и връзките с обществеността Стивън Голдстийн, съобщи а...

Тръмп уволни 65-годишния бивш шеф на ExxonMobil със съобщение в Twitter миналата седмица, последното от униженията в наситения 414-дневен мандат като главен дипломат в администрация без време за традиционна дипломация.

Тилърсън планира да се прибере в Тексас . Длъжностни лица казват, че ще запази титлата си до 31 март, но правомощията и задълженията му вече са минали в ръцете на заместник-секретаря Джон Съливан. Съливан ще управлява огромното министерство, докато предпочетеният избор на Тръмп за държавен секретар и досегашен шеф на ЦРУ Майк Помпео бъде потвърден за поста от американския Сенат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com